Montseny

Montseny | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Montesquiu | Garraf | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 29 de setembre

La Diputació de Barcelona subvenciona les despeses del transport escolar de la campanya Coneguem els nostres parcs per al 2018

Infants participant al programa. Autor: XPN
Infants participant al programa. Autor: XPN
04/08/2017

La Diputació de Barcelona ha aprovat les bases reguladores de subvencions als ajuntaments de la província de Barcelona per fer front a les despeses del transport escolar de la campanya Coneguem els nostres parcs 2018 (de gener a juny), segons publica el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) del 2 d'agost. El termini de presentació de sol·licituds acaba el 29 de setembre.

Montseny El 12 d'agost a Fogars de Montclús

Engega la 2a edició del Concurs de receptes de la Reserva de la Biosfera del Montseny

Logotip del concurs. Autor: XPN
Logotip del concurs. Autor: XPN
24/07/2017

El Concurs de receptes de la Biosfera del Montseny dona a conèixer les receptes tradicionals d’aquest territori. Poden participar-hi els residents a la Reserva de la Biosfera del Montseny, sempre i quan no siguin restauradors. Les receptes seleccionades s’inclouran en un llibre digital de receptes tradicionals de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

Montseny Pel 'silvetum' del Parc Natural del Montseny

S'inaugura l'itinerari forestal de Fontmartina

Moment de la inauguració. Autor: Diputació de Barcelona
Moment de la inauguració. Autor: Diputació de Barcelona
20/07/2017

El dijous 13 de juliol a les 12.30 hores, va tenir lloc la inauguració de l’itinerari forestal de Fontmartina, que transcorre pels entorns del silvetum del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. L’itinerari fou dissenyat per l’enginyer de forests de la Diputació de Barcelona, Joaquín Martín Diéguez, autor de l'obra El bosque en el silvetum del Montseny (1971), i s’anomena així perquè conté  espècies forestals pròpies de les regions climàtiques mediterrànies, centre i nord europees. 

Montseny Reconegut per la UNESCO com a bona pràctica

S’edita un tríptic per promoure la participació a l’Inventari del patrimoni cultural immaterial del Montseny

Ball de gitanes a St. Esteve Palautordera. Autor: IPACIM
Ball de gitanes a St. Esteve Palautordera. Autor: IPACIM
19/07/2017

El Montseny té una riquíssima cultura popular formada per tradicions orals, costums, balls, músiques, coneixements relacionats amb la natura, tècniques artesanals, cuina tradicional, etc. L'Inventari del patrimoni cultural immaterial és l’eina amb la qual la gent que manté vives aquestes tradicions decideix que són patrimoni i que, per tant, cal protegir-les i garantir-ne la continuïtat.

Montseny Una eina que assegura la qualitat en els serveis d'ús públic

El Parc Natural del Montseny renova la Certificació de Qualitat

Punt Informació Museu Etnològic Montseny. Autor: XPN
Punt Informació Museu Etnològic Montseny. Autor: XPN
10/07/2017

El dijous 15 i el dilluns 19 de juny va tenir lloc l'auditoria de renovació del sistema de qualitat del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

Montseny Comença el 29 de juliol amb la Nit d'estels

La 25a edició del Viu el parc omple d'activitats el Parc Natural del Montseny

Detall del programa. Autor: XPN
Detall del programa. Autor: XPN
07/07/2017

Amb la Nit d’estels, el proper dissabte, 29 de juliol engega al poble de Montseny la 25a edició del programa Viu el parc al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. La Gran festa del parc (el Brull, diumenge 17 de setembre) i el recital emmarcat en el cicle 'Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2017' (el Brull, diumenge, 22 d’octubre) són dos dels actes centrals dels quals podreu gaudir enguany.

Montseny Recull els antecedents, objectius, accions i resultats del projecte

En servei un nou web per al seguiment de les accions del projecte #LifeTritóMontseny

Web del #LifeTritóMontseny. Autor: XPN
Web del #LifeTritóMontseny. Autor: XPN
05/07/2017

El projecte europeu #LifeTritóMontseny compta des del juliol amb un nou web per a la difusió i seguiment de les accions dissenyades per a la conservació i protecció del tritó del Montseny i el seu hàbitat, un amfibi únic al món en perill d’extinció. És una de les diverses accions comunicatives previstes per donar a conèixer i difondre el projecte Life Tritó Montseny.

Montseny Participen joves de tretze nacionalitats

Camp de treball d'arqueologia al conjunt ibèric del Montgròs

Joves participants. Autor: SPAL / Diputació Barcelona
Joves participants. Autor: SPAL / Diputació Barcelona
05/07/2017

Des del dimecres 28 de juny i fins al 12 de juliol, el Conjunt Arqueològic del Montgròs, situat al terme municipal del Brull i dins el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, acull un camp de treball internacional destinat a joves d’entre 18 i 29 anys.

Montseny Es va presentar a les 3es Jornades de Patrimoni Etnològic

L'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Montseny continua sent un referent

Aplec de Sant Elies. Autor: J. Lluís Òdena
Aplec de Sant Elies. Autor: J. Lluís Òdena
20/06/2017

Vuit anys després del seu inici, l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Montseny continua servint de model per a nous territoris, que veuen com un referent aquest projecte reconegut com a bona pràctica per la UNESCO.

Montseny A les jornades de debat 'Dones del Montseny'

La Reserva de la Biosfera del Montseny impulsa un grup de treball per a la igualtat entre dones i homes

Taller participatiu. Autor: XPN
Taller participatiu. Autor: XPN
12/06/2017

Els dies 2 i 3 de juny van tenir lloc a la Garriga les jornades de debat 'Dones del Montseny', coorganitzades per la Reserva de la Biosfera i Parc Natural del Montseny i el consistori del municipi vallesà. L’esdeveniment ha significat el tret de sortida del Grup de Treball per a la igualtat entre dones i homes que conviuen a la Reserva de la Biosfera del Montseny.

Mostrando el intervalo 1 - 10 de 20 resultados.