caes

Navegació


Blog de l'àguila 2010

10
març

De bon matí, la femella està ajaguda al niu, just en el clot on suposadament hi hauran els ous. Després d'uns dies d'irregularitat, des d'ahir s'ha pogut veure novament moviment de les àligues portant branques i endreçant el niu. Encara és possible veure neu a la vora del niu, després de la forta nevada de dilluns.

Les àligues al niu el dia de la nevada


09
març

De manera excepcional durant gairebé tot el dia d'ahir va estar nevant al parc, com també ho va fer a la resta de Catalunya. A través de la càmera era possible veure els flocs de neu que anaven caient. Enguany està sent un hivern molt humit, fred i plujós la qual cosa pot condicionar la cerca i caça d'aliment per part de les àligues. En tot el dia d'ahir les àligues no van apropar-se al niu, potser perquè s'aixoplugaven en algun indret del parc.


05
març

Avui divendres, a les 11:20 del matí, la parella d'àligues s'ha deixat veure pel niu. Aquests dies la presència de les àligues al niu ha estat força irregular, la qual cosa ha fet témer que la posta no es realitzi. El fet que novament s'hagin vist al niu fa pensar que potser la femella pondrà aviat els ous. Tan de bo sigui així!


01
març

Aquest matí la femella ha estat entrant i sortint del niu diverses vegades portant petites branques i acabant d'arranjar el niu. El mascle també ha entrat al niu i durant uns minuts s'ha pogut veure la parella junta. Als volts de primera hora de la tarda, la femella s'ha ajagut al niu. S'espera que la femella pongui els ous aviat ja que hi ha una parella que nidifica prop del parc, i que utilitza aquest espai per alimentar-se, que ja està covant-los.


26
febr.

A partir d'avui ja es pot veure en directe la imatge d'un dels nius de l'àliga perdiguera al Parc del Garraf. Durant aquests dies, la parella ha estat preparant el niu que, com es pot veure, és a punt per acollir la posta, si tot va bé. S'espera que pugui ser ben aviat.


25
febr.

Tot i que al Parc del Garraf hi nidifiquen tres parelles d'àliga cuabarrada, existeix una altra parella que té l'àrea de campeig al Parc del Garraf. Amb això són quatre les parelles del total d'onze que hi ha censades a Catalunya que d'una manera o altre estan íntimament relacionades amb aquest territori. Això demostra que, tot i ser un territori situat molt proper a una de les grans conurbacions urbanes d'Europa, aquests rapinyaires aprofiten els recursos que li ofereix aquest àmbit. Les millores i recuperació d'espais oberts ha incrementat la presència de bona part de les preses de les quals s'alimenta aquesta àliga. Aquesta parella ja està covant els ous.


11
febr.

Les àligues s'afanyen a enllestir el niu portant branques perquè la posta s'espera que sigui en pocs dies. La càmera ha captat com la femella ja ha preparat el clot on dipositarà els ous, un indici més que evident per suposar que la posta és ben a prop.

Vídeo del clot on es dipositaran els ous


01
febr.

Per les imatges que va captant la càmera situada en un dels nius, sembla ser que aquesta tercera parella d'àligues que viu al parc està preparant el niu que acollirà la posta. En aquest vídeo que us enllacem podreu veure imatges recopilades de tot el procés de preparació del niu en què les àligues va portant branques. Aquesta recull d'imatges comprèn un període que va des del novembre de 2009 fins al febrer de 2010.


20
gen.

En els darrers dies s'ha constatat el moviment d'una tercera parella d'àligues arreglant un niu del parc. Aquesta parella, la temporada passada ja va estar voltant pel niu però degut a que eren joves immadurs no va copular. Enguany sembla que sí s'ha produït la còpula pel que s'espera que nidifiquin. En aquest niu també hi ha una càmara que captarà les imatges de la posta i incubació, si tot va bé.

Vídeo de la tercera parella d'àligues arreglant el niu


S'estan mostrant 11 - 19 de 19 resultats.