caes

Navegació


Blog de l'àguila 2012

13
abr.

Tal i com s'ha informat en aquest blog, avui a les 11:15 h del matí s'ha procedit a treure el poll petit del niu. Aquesta acció ha estat realitzada pels Agents Rurals després que a partir del seguiment de les imatges captades amb la webcam, s'ha observat que l'aport de menjar al niu A enguany és molt escàs i que el poll gran gairebé acapara tot l'aliment i fins i tot ataca el petit, posant en perill el seu creixement. El pollet ha estat portat al Centre de Recuperació de la Fauna de Torreferrussa per recuperar-lo. Més endavant, es decidirà si aquest poll serà retornat al niu, si l'aport de preses es normalitza, o bé es portarà a un altre niu que el pugui acollir. Aprofitant la baixada i retirada del poll, l'agent rural ha deixat una perdiu al niu per a què la femella quan hi torni pugui péixer el poll gran que s'ha quedat. Aquesta intervenció de gestió i conservació de l'àliga cuabarrada, s'ha decidit conjuntament entre el Servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals del D.A.A.M. de la Generalitat de Catalunya i els getors del Parc del Garraf.


12
abr.

Els pollets del niu A romanen força estona sols sense la mare. Fa un parell de dies que l'aport d'aliment és escàs; això fa que la femella surti del niu per caçar i portar alguna presa per alimentar-los. Aquesta tasca generalment la realitza el mascle; ell caça i porta les preses al niu, mentre que la femella és habitualment qui peix els polls. Referent al niu B, a partir d'avui, es pot produir el naixement del pollet. Ja han passat quaranta dies des que la femella va pondre l'únic ou que ha estat incubant. Us recordem que un parell de dies abans, la femella del niu B n'havia post un que va resultar defectuós. Us oferim un parell de vídeos de moments quotidians al niu A; una filmació dels pollets buscant ombra i una altra del mascle portant menjar.



10
abr.

Els usuaris que segueixen el niu A, hauran pogut comprovar aquests dies que els pollets s'arraconen cap a les roques per aixoplugar-se confonent-se amb la roca grisa. Això fa que sembli que no hi siguin. El piular dels polls i la femella peixent-los són signes evidents que tot continua bé. Mentre, la femella del niu B segueix amb la incubació de l'únic ou que està previst que eclosioni a partir del 12 d'abril.


03
abr.

La dieta de l'àliga cuabarrada, ocell rapinyaire carnívor, és molt variada. Al Parc del Garraf les preses més habituals són els ocells de bona mida com perdius, coloms o gavians, petits mamífers com conills i esquirols i també rèptils com llangardaixos. Prova d'això són les preses amb què són alimentats els pollets i que capten les càmares, com el vídeo que tot seguit podeu veure del llangardaix que va portar el mascle al niu el diumenge 1 d'abril. El mascle intenta péixer els pollets amb la presa acabada de caçar però la femella amb crits el fa fora del niu i els peix ella tranquil·lament.


02
abr.

Els pollets del niu A estan força eixerits i dia a dia es pot observar com van creixent. La mare els alimenta amb les preses que caça el mascle. A mig matí, es podia veure al niu una presa acabada de caçar que la femella va trossejant en petits trossos per péixer els pollets. La femella, tot i que segueix donant-los escalfor, cada vegada els deixa més estones sols i és més fàcil veure'ls de sota el ventre de la mare quan aquesta està ajaguda. El plomall grisenc i les taques fosques al voltant dels ulls són característiques morfològiques de quan són acabats de néixer.


30
març

Des de fa uns quinze minuts aproximadament, a un quart de nou del matí, la femella que donava escalfor als polls s'ha aixecat i ha començat a péixer la parella de pollets. Ahir el mascle va portar una presa de pèl al niu. Us recordem que ahir a la matinada va neixer el segon pollet. Mentre, la femella del niu B segueix amb paciència la incubació de l'únic ou que va pondre el 2 de març. S'espera que l'eclosió es produeixi a partir del 12 d'abril, després d'aproximadament 40 dies d'incubació.

Vídeo dels dos pollets del niu A alimentats per la femella ahir pel matí

Vídeo de la mare fent ombra als pollets amb les seves ales


29
març

El segon pollet ja ha nascut! Tal com comentàvem ahir, aquesta matinada ha nascut el segon pollet. Avui a les 8 del matí, quan la femella s'ha aixecat, s'ha pogut veure la closca trencada i el segon pollet movent-se i piulant. La mare peix tots dos polls amb normalitat i, de tant en tant, els fa ombra desplegant les seves ales. Els usuaris que segueixen aquest niu, podran veure com creixen i com les seves característiques morfològiques van canviant . Ara cal que el mascle caci per poder garantir l'aliment als polls.


28
març

El pollet està força espabilat i la mare el peix amb petits trossos de la presa que va portar el mascle. Durant els primers dies de vida encara roman moltes estones sota el ventre de la mare juntament amb l'altre ou que encara s'està incubant. La femella de tant en tant desplega les ales i li fa ombra. Ara només cal esperar l'eclosió del segon ou, que es preveu a partir de demà. Us oferim una filmació captada en el moment en què la femella peix, per primera vegada, el pollet nascut ahir a dos quarts de vuit del matí.


27
març

Ja ha nascut el primer pollet! A un quart i cinc de nou del matí, la femella que estava en posició d'incubació s'ha aixecat i ha deixat veure el primer pollet nascut des de feia molt poc ja que encara era possible veure la closca de l'ou. Ahir durant tot el dia ja se sentia el piular del poll des de dintre de l'ou i el mascle va portar la primera presa al niu per poder-lo péixer quan nasqués. Al vespre, la closca de l'ou tenia un petit forat d'un a dos centímetres. La incubació ha estat de quaranta dos dies. Ara, caldrà esperar un parell o tres dies més perquè neixi el segon poll.


26
març

El naixement del primer pollet pot ser imminent en les properes hores. Des de primera hora del matí, se sent piular quan les àligues no estan al damunt incubant-los. A més, a mig matí, el mascle ha portat una presa al niu. La femella ha sortit per menjar i el mascle s'ha posat a covar els ous fins que novament ha tornat la femella. El fet que la presa que ha portat el mascle no se l'hagin endut fora del niu és un indici clar que el naixement és proper ja que així s'asseguren que podran donar el primer àpat als polls.


S'estan mostrant 21 - 30 de 49 resultats.