caes

Navegació


Blog de l'àguila 2013

14
juny

De vegades les càmeres capten moments curiosos com el que podeu observar en el següent vídeo. El pollet, fent els seus habituals exercicis amb les ales, puja damunt una branca propera que hi ha a la càmera i comença a picotejar molt de prop. La llum que entra al niu deixa veure l'ombra del poll a la roca estirant un cable. Us recordem que està molt proper el moment en què el poll abandonarà el niu per començar una nova etapa de la seva vida. Esteu a l'aguait!

 

 


10
juny
L'envergadura del pollet, que cada vegada és més semblant a la de l'adult, li exigeix menjar força; prova d'això és el vídeo que us oferim en què el pollet crida insistentment perquè li portin el menjar. En pocs dies el poll marxarà del niu. Romandrà un temps a la zona aprenent a caçar i a valer-se per ell; després marxarà cap a un altre territori on s'instal·larà.
 
 


04
juny
Poques coses novedoses passen al niu; tot i així, diumenge en un moment de convivència entre la femella i el seu pollet, es va poder escoltar el so que les àligues feien amb el bec. Mentre això passava, la mare anava refent i arreglant el niu que aviat quedarà buit quan el pollet marxi i s'independitzi.
 
 

 
 
Per altra banda, també és habitual veure el poll fent exercicis amb les ales, indispensable per poder volar. Aquí en teniu unes imatges que va captar la càmara ahir dilluns.
 


29
maig

Una imatge val més que mil paraules. Aquí teniu un vídeo que il·lustra molt bé tots els canvis que vam comentar al blog del dilluns 27, i on es pot veure les modificacions notables que ha experimentat el poll en els darrers dies: el plomatge rogenc del pit, la franja negre a mode d'antifaç als ulls i els exercicis amb les ales, entre d'altres.

 


27
maig

El poll cada vegada està més crescut. De bon matí, la càmara ha captat la coloració rogenca de les plomes del pit. Aquestes plomes les mantindrà durant els dos primers anys de vida; després, la coloració del plomatge del pit esdevé més blanca. També s'ha pogut veure com la mare el peixia i els exercicis que fa amb les ales per preparar-se per al seu primer vol. Aproximadament, a partir de mitjan del mes de juny, el poll marxarà del niu.


S'estan mostrant 6 - 10 de 49 resultats.