caes

Navegació


Blog de l'àguila 2013

23
maig

Aquí teniu un vídeo resum amb les imatges gravades just després que l'agent rural acabés d'anellar el poll i netejar la càmara. S'observa clarament l'anella a la pota esquerra, les guatlles que es van deixar al niu i quan, primer la femella i després el mascle, amb una presa, arriben al niu.

 


20
maig

Tal i com vam informar al blog, divendres els poll va ser anellat. En arribar el niu es va veure la parella d'àligues volant pel voltant. Aprofitant l'anellament, es van prendre algunes mesures al poll i se li va fer una exploració general. Es tracta possiblement d'una femella de 1.900 grams i el seu estat general és força bo. Tenia el pap mig ple. També es van deixar quatre guatlles al niu i, a la tarda, el mascle va portar una presa nova. Això assegura l'àpat del pollet durant uns dies. Al vespre, quan la càmara ja tornava a funcionar, es va veure el poll arraulit per la mare. 

 
Els usuaris hauran pogut comprovar que les imatges de la webcam són força més nítides ja que l'agent rural que va baixar al niu va aprofitar per netejar la càmara que havia quedat bruta dies.

17
maig

 

Tal i com vam avançar ahir, a partir de les 15 h d'avui divendres l'emissió en directe del niu s'aturarà per procedir a anellar el pollet. L'actuació està coordinada per L'Equip de Biologia de la Conservació - Àliga Perdiguera, amb l'ajuda del cos d'Agents Rurals del Grup de Suport de Muntanya de la Generalitat. Durant l'anellament s'aprofitarà per veure l'estat del poll i prendre mesures com pes i talla; a més, es deixaran un parell de guatlles.
 
Per la seva part, el pollet segueix creixent amb normalitat; ahir, cap a les 13 hores i després d'unes hores de romandre sol al niu, va aparèixer la mare amb una presa. El pollet va començar a xisclar i la mare el va pèixer. Aquí teniu un vídeo resum del creixement del pollet des que tenia pocs dies fins ara. En el vídeo es pot veure quan hi havia també el pollet que va morir per les adverses condicions meteorològiques.
 


16
maig

 

Demà divendres 17, a partir de les 15 hores i si el temps acompanya, es procedirà a anellar el poll. Al mateix temps que s'anella, es farà una exploració general de l'estat del pollet i es pendran mesures de pes i talla, entre d'altres. L'actuació estarà coordinada per L'Equip de Biologia de la Conservació - Àliga Perdiguera, amb l'ajuda del cos d'Agents Rurals del Grup de Suport de Muntanya de la Generalitat de Catalunya. L'anellament permet identificar i fer seguiment posterior del poll. Aprofitant l'actuació, també es deixaran un parell de guatlles al niu per assegurar l'aliment per uns dies.
 
Informem als nostres usuaris i seguidors de l'àliga cuabarrada que a partir de les 15 h de demà divendres l'emissió en directe del niu romandrà aturada mentre es procedeixi a anellar el pollet.

13
maig

 

Una simpàtica imatge matinal del pollet exercitant les ales; a prop, la mare és aliena als moviments. S'aprecia que el pollet cada dia està més crescut i que de mica en mica va canviant les plomes i adquirint les tonalitats pròpies de jove, tot i que trigarà encara temps en tenir el plomatge propi d'adult.
 
 


S'estan mostrant 11 - 15 de 49 resultats.