Montseny S’ofereix material adaptat i intèrpret de llenguatge de signes

Nova edició de les rutes teatralitzades inclusives al Parc Natural del Montseny

Ruta al Montseny. Autor: XPN
Ruta al Montseny. Autor: XPN
29/03/2017

Les visites teatralitzades inclusives s'han programat en dates puntuals (amb una periodicitat mensual) entre abril i octubre, exceptuant agost. De la mà de personatges singulars, aquest itinerari inclusiu que porta per nom ‘Aigua, un viatge pels cinc sentits’ es fa a l'itinerari adaptat de la font del Frare, vorejant la riera de Santa Fe.

Garraf Entre d’altres millores, s’ha adaptat per a persones amb mobilitat reduïda

Entra de nou en funcionament l’Escola de Natura Can Grau un cop rehabilitada

Can Grau. Autor: Fundesplai
Can Grau. Autor: Fundesplai
29/03/2017

Després d’uns mesos tancada per realitzar-hi reformes, l’Escola de Natura de Can Grau obre de nou les seves portes. Les obres de millora afecten tot l’equipament i, entre elles, s’ha realitza un seguit d’actuacions per adaptar Can Grau a persones amb mobilitat reduïda.

Montseny | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac El dissabte 8 d'abril

Comencen les rutes teatralitzades inclusives al Parc del Montnegre i el Corredor

Moment de la ruta. Autor: XPN
Moment de la ruta. Autor: XPN
17/03/2017

La Xarxa de Parcs Naturals treballa des de fa més de deu anys per fer més accessibles els espais naturals protegits i una bona mostra d’aquest objectiu són les rutes teatralitzades inclusives. Ben aviat, comença la segona edició de 'Camins. Un viatge pels cinc sentits', que es desenvolupa al santuari del Corredor i entorns, al Parc del Montnegre i el Corredor. Apunteu-vos-hi, són gratuïtes.

Litoral És necessari fer preinscripció

En marxa el cicle de passejades guiades al Parc de la Serralada Litoral

Passejada. Autor: Escola Natura Corredor
Passejada. Autor: Escola Natura Corredor
28/03/2017

Des del mes de març i fins al desembre, el Parc de la Serralada Litoral ofereix quinze passejades guiades en cap de setmana a través de les quals conèixer el valuós patrimoni natural i cultural d'aquest espai singular. Adreçades al públic general i familiar, és necessari fer inscripció prèvia i tenen una durada d’entre tres i quatre hores.

Montseny Finançat per la Diputació de Barcelona

Montseny obre el primer centre de recepció de caça de senglar per a la seva distribució comercial

Mostra de productes. Autor: Diputació de Barcelona
Mostra de productes. Autor: Diputació de Barcelona
28/03/2017
El 24 de març, el municipi de Montseny va inaugurar el primer centre de recollida d’animals de caça major, bàsicament senglars, d’aquestes característiques que funciona a les comarques de Barcelona, per a la comercialització d'aquesta carn amb totes les garanties sanitàries. La inauguració d'aquest centre, finançat per la Diputació de Barcelona, ha comptat amb l’assistència del diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, juntament amb l’alcalde de Montseny, Alfons Planas, i el gerent de l’empresa Senglars de Girona, Arnau Padrosa, que gestiona el centre.
Marina Cisternes, col·lector i sitja

Es documenten nous elements estructurals al jaciment iber de les Maleses

Vista amb dron. Autor: Museu Mpal Montcada
Vista amb dron. Autor: Museu Mpal Montcada
28/03/2017
El 14 de març va tenir lloc la presentació dels resultats de la darrera campanya d’excavació, realitzada l’estiu del 2016. L’acte va estar presidit per la directora del Parc de la Serralada de Marina, Cinta Pérez, la regidora de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, Mónica Martínez, i l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos.
Montseny | Guilleries-Savassona | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Una proposta cultural que ens apropa a la natura d’una manera lúdica

El programa Viu el parc celebra el 25è aniversari

Matinal al Brull. Autor: Taller de Cultura
Matinal al Brull. Autor: Taller de Cultura
21/03/2017

Viu el parc va començar l'any 1992 al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, de la mà del Servei de Parcs Naturals i de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona. D’aleshores ençà, s’han anat incorporant al programa diferents espais: Montseny, Garraf, Montnegre i el Corredor, Montesquiu, Olèrdola, Marina i Litoral, Guilleries-Savassona i el Foix. Deu parcs en total amb vuitanta-cinc municipis implicats.

Montesquiu De l'1 al 30 d'abril

Les pintures de Josep Trilla, propera exposició a la Cabanya del Castell

Pintures de J. Trilla. Autor: XPN
Pintures de J. Trilla. Autor: XPN
20/03/2017

Un cop acabi la XX Mostra internacional multidisciplinària d'art contemporani el proper 26 de març, les parets de la Cabanya del Castell acolliran les pintures de Josep Trilla entre l'1 i el 30 d'abril, dissabtes i festius de les 11 a les 14 h. L'entrada és lliure. Hi esteu tots convidats.

Marina A Sant Jeroni de la Murtra

Acció de voluntariat al Parc de la Serralada de Marina

Sant Jeroni de la Murtra. Autor: Cercle Voluntaris
Sant Jeroni de la Murtra. Autor: Cercle Voluntaris
06/03/2017

El dissabte 11 de març, el Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals va realitzar una millora ambiental dels accessos al monestir de Sant Jeroni de la Murtra.

Xarxa de Parcs Naturals Ha estat inclòs en el 'Manual de Bones Pràctiques' de la UICN

El Programa SEFA, exemple de bona pràctica de conservació de la natura

Detall de la portada. Autor: CeUICN
Detall de la portada. Autor: CeUICN
20/03/2017

El Comitè Espanyol de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) ha publicat recentment el 'Manual de Bones Pràctiques en Conservació de la Natura'. El volum ofereix una selecció de les accions i línies de treball dels seus membres que constitueixen exemples d’experiències positives i contrastades en conservació del patrimoni natural, entre elles, el Programa de seguiment estandarditzat de flora amenaçada (SEFA) de la XPN.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.