caes

Amb l'acordonament dels camins que hi donen accés

Es protegeix la zona de possible nidificació dels cames llargues

26/04/2016

Des de l'inici del mes d'abril, s'han tancat mitjançant un cordó plàstic els camins de servei que donen accés, per al seu manteniment, a les parcel·les 11 i 12 del marge esquerre dels canyissars de depuració. El motiu per fer-ho és evitar les molèsties d'origen antròpic a la llera del riu, on els cames llargues (Himantopus himantopus) han intentat criar en anys anteriors.

A principis de mes, es va observar una parella que, en cas de decidir-se finalment a nidificar, de ben segur agrairà la tranquil·litat i tindrà una major probabilitat de finalitzar amb èxit la reproducció. No obstant això, sempre hi haurà el risc d'una depredació d'origen natural o que el seu niu sigui arrossegat per una riuada.   

Els cames llargues reben aquest nom perquè són uns ocells amb les potes especialment llargues, fet que els permet alimentar-se dins de l'aigua, si no hi ha gaire profunditat. Mengen invertebrats aquàtics com, per exemple, les larves dels quironòmids i pertanyen al grup dels limícoles, que es caracteritzen per viure principalment a les zones entollades de les llacunes i altres aiguamolls.

També hi ha unes poques espècies adaptades a viure en els codolars dels rius, per exemple, el corriol petit (Charadrius dubius), que intenta reproduir-se cada any al Parc Fluvial del Besòs. Precisament, l'any passat es van observar un màxim de 22 cames llargues al tram dels canyissars de depuració, però no van intentar la reproducció.

compartir

Font de la informació: Parc Fluvial del Besòs

Categoria: ocells, vertebrats, fauna, Parc Fluvial del Besós, Biodiversitat, Gestió del medi, general,