caes

Xarxa de Parcs Naturals Amb la creació de l'Associació de Professionals RECIDA

Té lloc el XVI Seminari RECIDA a Oleiros (Galícia)

09/10/2017

Del 27 al 29 de setembre es va celebrar al castell de Santa Cruz (seu del CEIDA - Centre d'Extensió Universitària i Divulgació Ambiental de Galícia) a la localitat corunyesa d’Oleiros, el XVI Seminari RECIDA, que aplega la Xarxa de Centres d’Informació i Documentació Ambiental de l’Estat espanyol.

Aquest seminari s’organitza anualment de la mà del CENEAM (Centre Nacional d’Educació Ambiental), que depèn de l’Organisme Autònom de Parcs Nacionals (OAPN), i té la seva seu a Valsaín (Segòvia). Aquest dies es van retrobar quaranta-vuit professionals de catorze comunitats autònomes representant entitats, organismes i administracions públiques vinculades a la divulgació i documentació ambiental de diferents àmbits i temàtica (espais naturals protegits, clima, salut, alimentació, pau, aigua, carbó, medi ambient, residus, etc.).

Com és habitual des de la primera edició, la Xarxa de Parcs Naturals va ser-hi present, aquest cop de la mà del cap de la Secció de Divulgació i Comunicació, Josep Melero, que va presentar una comunicació per presentar el projecte “Parcs i biblioteques, naturalment!”, que es duu a terme amb la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i que promou activitats per difondre la natura i la lectura en una i altra xarxa. Una proposta que va tenir molt bona acollida.

Cal senyalar l’alt interès de les comunicacions presentades i dels grups de treball, que obliguen a mantenir un contacte regular entre els membres en l’àmbit de les biblioteques documentals, l’ús de les xarxes socials i els objectius de desenvolupament sostenible aprovats per l’ONU. L’acord més notori va ser l’aprovació dels estatuts de la nova Associació de Professionals de la Informació i Documentació RECIDA (la qual compta ja amb 43 adhesions), a la qual s’hi poden sumar tant persones a títol individual com entitats o organismes públics i privats.

D’entre la resta de catalans, van assistir representants del Departament de Territori i Sostenibilitat i de la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya; del Museu de Ciències Naturals i de l’Ajuntament de Barcelona, de la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa de la UPC, de la Universitat de Barcelona, d’empreses vinculades al món de les revistes científiques (Web of Science. Clarivate Anaytics) i dels parcs naturals de la Garrotxa i de Collserola.

L’any vinent, continuant la itinerància habitual d’aquests encontres, és previst fer la trobada a Saragossa.

Consulteu en aquest enllaç les conclusions i comunicacions del XVI Seminari RECIDA.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Diputació de Barcelona, Educació ambiental, Xarxa de Parcs Naturals, Educació ambiental, general,