caes

Litoral | Xarxa de Parcs Naturals El divendres 7 de juliol

Trobada dels centres de documentació de la XPN al Parc de la Serralada Litoral

10/07/2017

Periòdicament els dotze centres de documentació de la Xarxa de Parcs Naturals necessiten reunir-se per tractar temes comuns, ja que aquests treballen amb un catàleg col·lectiu creat fa més de deu anys. En la seva evolució, necessària per adaptar-se als reptes que imposen les noves tecnologies, les seves dades s’han bolcat a tres programaris diferents, fet que ha implicat haver de polir les bases i intentar cohesionar i simplificar dades que estaven duplicades o que han anat arrossegant alguns errors.

Amb el nou programari Koha, molt més dinàmic i intuïtiu, els centres de documentació han hagut d’adaptar-se a noves maneres de treballar i consensuar i polir entre tots llistats de paraules clau (ara dites matèries), llistats d’autors, geogràfics, penjar imatges i PDF, etc.

Aquestes trobades, també necessàries per al bon funcionament dels centres, es fan periòdicament i es procura, en cada ocasió, fer-les en una seu diferent, per tal de visitar i conèixer-les totes.

El divendres 7 de juliol, la seu que va cedir els seus espais fou el Museu Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt, on està ubicat el Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral.

En acabar la sessió de treball, els assistents van visitar la Biblioteca Can Manyer, que ocupa una nau rehabilitada del conjunt industrial del mateix nom i és un dels últims exemples del passat industrial tèxtil de Vilassar. La seva arquitectura és característica d’un recinte industrial del final del segle XIX, amb grans espais, suportats per columnes de ferro i amb terres de paviment hidràulic, en aquest cas rajoles aprofitades d’antics edificis, col·locades al lliure arbitri.

Els integrants de la xarxa de centres de documentació es tornaran a trobar el 6 d’octubre.

Per a més informació sobre la xarxa de centres així com sobre el catàleg col·lectiu, consulteu el web Documentació i publicacions, del portal web de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

A l’actualitat, el catàleg el constitueixen ja 27.000 referències. Els centres de documentació de la Xarxa de Parcs Naturals recopilen materials documentals sobre diferents àmbits, amb la finalitat de millorar-ne i facilitar-ne el coneixement i la recerca, així com la gestió. En aquest sentit, els centres procuren oferir als usuaris el major nombre de documents específics sobre un tema, i desenvolupen els mitjans necessaris per garantir-ne la difusió i la divulgació entre els ciutadans i els especialistes. Aquí rau la potencialitat del nou catàleg, que permet a estudiosos i investigadors conèixer a l’instant l’existència d’articles, documents o llibres del seu àmbit d’interès que siguin consultables en els centres de documentació de la XPN.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Litoral, Xarxa de Parcs Naturals, general,