En el marc d’un seguit d’accions de conservació de la biodiversitat

S'instal·len cinc caixes niu al Parc Fluvial del Besòs

Caixa niu ja instal·lada. Autor: Parc Fluvial
Caixa niu ja instal·lada. Autor: Parc Fluvial
15/03/2017

S’han instal·lat cinc caixes niu als arbres de la llera del Parc Fluvial amb la finalitat de potenciar la reproducció d'ocells que, com la puput, el xot, les mallerengues o els pardals, nien en forats d'arbres. Les caixes niu han estat realitzades per alumnes de l’Institut Pompeu Fabra, de Badalona.

Litoral Amb la col·laboració de tècnics de la Societat Catalana d'Herpetologia

Seguiment del tritó verd a les basses del Parc en què es van alliberar larves

Tritó verd adult. Autor: CPSL
Tritó verd adult. Autor: CPSL
14/03/2017

Des del 2010, al Parc de la Serralada Litoral es desenvolupa el Projecte de recuperació del tritó verd (Triturus marmoratus), que es duu a terme en col·laboració amb la Societat Catalana d’Herpetologia (SCH).

Montesquiu S'organitzen tallers, caminades guiades i cursos fins al 28 de maig

Tota una primavera d’activitats al Parc del Castell de Montesquiu

Detall del programa. Autor: XPN
Detall del programa. Autor: XPN
06/03/2017

La programació que us presentem ofereix diverses propostes de descoberta, tallers i caminades guiades relacionades tant amb la fauna i natura pròpies del territori com amb l'àmbit arqueològic i històric de l'entorn.

Montesquiu S'han programat quinze sortides entre el 12 de març i el 26 de novembre

Vine a fer marxa nòrdica per la vall del Ges, Orís i Bisaura

Marxa nòrdica. Autora: Maria Soler
Marxa nòrdica. Autora: Maria Soler
06/03/2017

Des del 12 de març fins al 26 de novembre, des del Parc del Castell de Montesquiu us oferim rutes guiades de marxa nòrdica els diumenges al matí (amb una periodicitat quinzenal). L’objectiu principal de les sortides és descobrir racons singulars de la vall del Ges, Orís i Bisaura i de l'Espai d'Interès Natural (EIN) Serres de Milany - Santa Magdalena - Puigsacalm - Bellmunt.

Montseny Té sobreimpresa la versió en Braille

S'instal·la un plafó accessible sobre la granota roja al Parc Natural del Montseny

Plafó instal·lat. Autor: XPN
Plafó instal·lat. Autor: XPN
06/03/2017

S’ha instal·lat a l’itinerari adaptat de la Font del Frare el plafó informatiu sobre la granota roja (Rana temporaria) en què s’expliquen les característiques d’aquesta espècie d’alt interès de conservació així com les amenaces principals que rep, les accions de conservació dutes a terme i les maneres que hi ha de col·laborar amb la seva protecció.

Parc Agrari Van rebre la visita del diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer

Acció del Cercle de Voluntaris al Parc Agrari del Baix Llobregat

J. Calderer amb els voluntaris. Autor: Cercle Voluntaris
J. Calderer amb els voluntaris. Autor: Cercle Voluntaris
06/03/2017

El 25 de febrer, el Parc Agrari del Baix Llobregat va ser l’indret on va tenir lloc la primera de les actuacions de voluntariat ambiental del 2017 del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals. L’objectiu de l’activitat era realitzar tasques de poda i manteniment de la tanca vegetal de l’arborètum, així com plantar diverses espècies de plantes a la zona d’horta.

Garraf L'objectiu és aconseguir una DO Espigalls del Garraf

El Parc del Garraf impulsa la recuperació de conreus d'espigalls

Presentació als camps de Can Grau. Autor: Diba
Presentació als camps de Can Grau. Autor: Diba
03/03/2017

El Parc del Garraf impulsa la recuperació de diversos conreus que antigament formaven part de l'activitat agrícola i econòmica dels habitants d'aquest territori. Un d'aquests productes locals és la col brotonera i espigall, un vegetal que s’està reintroduint al mercat com a producte culinari i d’alt valor nutricional. El projecte de recuperació de l’espigall al Parc del Garraf s’està realitzant amb la col·laboració de la Fundació Miquel Agustí, un equip de recerca al servei del sector agrícola vinculada a la Universitat Politècnica de Catalunya, juntament amb NODE Garraf, l’Ajuntament d’Olivella i l’Associació Espigalls del Garraf.

Montseny | Montesquiu | Garraf | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Amb un concert gratuït a la Garriga, l’11 de març

Engega el nou cicle Òpera als parcs

El Patronat. Autor: Teatre de la Garriga
El Patronat. Autor: Teatre de la Garriga
01/03/2017

Amb la voluntat de continuar treballant per la difusió de la cultura als espais naturals protegits que formen part de la Xarxa de Parcs Naturals, s’ha posat en marxa el cicle Òpera als parcs. El primer concert, 'Dones regents de la lírica', s’emmarca dins de la Setmana de la Dona i tindrà lloc el dissabte 11 de març a les 20 h al Teatre de la Garriga - el Patronat, població ubicada dins de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

Litoral A prop de la Roca d’en Toni, a Vilassar de Dalt

Instal·lat un plafó informatiu d'un seguiment d'ocells (SOCC) al Parc de la Serralada Litoral

Plafó instal·lat. Autor: XPN
Plafó instal·lat. Autor: XPN
02/03/2017

El plafó informatiu s’ha elaborat amb la col·laboració de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) a partir de les dades del Seguiment d’Ocells Comuns de Catalunya (SOCC) del transsecte de Can Ràpia. Situat a prop de la Roca d’en Toni, al terme de Vilassar de Dalt, en ell es destaca la rellevància d’espècies lligades als espais oberts i a l’activitat agrícola com, per exemple, la cadernera, el gratapalles i el verdum, entre d’altres.

Montesquiu Del 4 al 26 de març s’exposa a la Cabanya del Castell

La XX Mostra internacional multidisciplinària d'art contemporani arriba a Montesquiu

Detall del programa. Autor: XPN
Detall del programa. Autor: XPN
01/03/2017

El 26 de febrer, finalitzava l’exposició de les fotografies de Dori Barranco a la Cabanya del Castell. Durant el mes de març li arriba el torn a la XX Mostra internacional multidisciplinària d'art contemporani que podrà visitar-se entre el 4 i el 26 de març, dissabtes i festius, de les 11 a les 14 h. L'entrada és lliure.

S'estan mostrant 11 - 20 de 20 resultats.