Montseny | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals El termini per presentar la documentació finalitza el 12 d'abril

Proves del procés selectiu del Pla d'Informació i Vigilància

Vehicle del PVI. Autor: OTPMIF
Vehicle del PVI. Autor: OTPMIF
03/04/2017

S'han publicat els resultats de les proves del procés selectiu del Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI).

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals A l'Institut d'Estudis Catalans

Es presenta 'Santuaris, ermites i capelles a l’època del barroc', Primer Premi Rafael Patxot i Jubert

Presentació a l'IEC. Autor: XPN
Presentació a l'IEC. Autor: XPN
03/04/2017

El dimarts 30 de març va tenir lloc a la Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) la presentació de Santuaris, ermites i capelles a l’època del barroc. Geografia sagrada de la muntanya catalana, de Maria Garganté, professora d’Història de l’art a la UAB, i Xavier Solà, professor de geografia i història a l’ensenyament secundari. L’obra és la guanyadora del Primer Premi Rafael Patxot i Jubert, que atorgà el Consell Assessor de la Masia Mariona l’any 2015 i que es va donar a conèixer l’abril del 2016.

Sant Llorenç-Obac Gratuïta, cal fer reserva

Comença 'Natura', la ruta teatralitzada inclusiva de Sant Llorenç

Moment de la ruta. Autor: XPN
Moment de la ruta. Autor: XPN
02/04/2017

A partir del 29 d’abril, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac us proposa un dissabte al mes, d’abril a juny i de setembre a novembre, la ruta teatralitzada inclusiva 'Natura, un viatge pels cinc sentits'. Conduïda per dos actors i un educador ambiental, té lloc a l'itinerari adaptat de la Casa Nova de l'Obac a l'Obac Vell.

Garraf A Begues

El Cercle de Voluntaris reconstrueix dues barraques de vinya de pedra seca al Parc del Garraf

Voluntaris al Garraf. Autor: Cercle Voluntaris
Voluntaris al Garraf. Autor: Cercle Voluntaris
29/03/2017

El dissabte 25 de març, es va realitzar una acció de voluntariat ambiental al Parc del Garraf. Dividits en tres grups, els voluntaris van ajudar a reconstruir dues barraques de vinya de pedra seca (parets i murs) i van realitzar també tasques de desbrossament, neteja, poda d’arbustos i reconstrucció dels marges de l’entorn de les barraques.

Montseny S’ofereix material adaptat i intèrpret de llenguatge de signes

Nova edició de les rutes teatralitzades inclusives al Parc Natural del Montseny

Ruta al Montseny. Autor: XPN
Ruta al Montseny. Autor: XPN
29/03/2017

Les visites teatralitzades inclusives s'han programat en dates puntuals (amb una periodicitat mensual) entre abril i octubre, exceptuant agost. De la mà de personatges singulars, aquest itinerari inclusiu que porta per nom ‘Aigua, un viatge pels cinc sentits’ es fa a l'itinerari adaptat de la font del Frare, vorejant la riera de Santa Fe.

Garraf Entre d’altres millores, s’ha adaptat per a persones amb mobilitat reduïda

Entra de nou en funcionament l’Escola de Natura Can Grau un cop rehabilitada

Can Grau. Autor: XPN
Can Grau. Autor: XPN
29/03/2017

Després d’uns mesos tancada per realitzar-hi reformes, l’Escola de Natura Can Grau obre de nou les seves portes. Les obres de millora afecten tot l’equipament i, entre elles, s’ha realitza un seguit d’actuacions per adaptar Can Grau a persones amb mobilitat reduïda.

Montseny | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac El dissabte 8 d'abril

S'inicien les rutes teatralitzades inclusives al Parc del Montnegre i el Corredor

Moment de la ruta. Autor: XPN
Moment de la ruta. Autor: XPN
17/03/2017

La Xarxa de Parcs Naturals treballa des de fa més de deu anys per fer més accessibles els espais naturals protegits i una bona mostra d’aquest objectiu són les rutes teatralitzades inclusives. Ben aviat, comença la segona edició de 'Camins. Un viatge pels cinc sentits', que es desenvolupa al santuari del Corredor i entorns, al Parc del Montnegre i el Corredor. Apunteu-vos-hi, són gratuïtes.

Litoral És necessari fer preinscripció

En marxa el cicle de passejades guiades al Parc de la Serralada Litoral

Passejada. Autor: Escola Natura Corredor
Passejada. Autor: Escola Natura Corredor
28/03/2017

Des del mes de març i fins al desembre, el Parc de la Serralada Litoral ofereix quinze passejades guiades en cap de setmana a través de les quals conèixer el valuós patrimoni natural i cultural d'aquest espai singular. Adreçades al públic general i familiar, és necessari fer inscripció prèvia i tenen una durada d’entre tres i quatre hores.

Montseny Finançat per la Diputació de Barcelona

Montseny obre el primer centre de recepció de caça de senglar per a la seva distribució comercial

Mostra de productes. Autor: Diputació de Barcelona
Mostra de productes. Autor: Diputació de Barcelona
28/03/2017

El 24 de març, el municipi de Montseny va inaugurar el primer centre de recollida d’animals de caça major, bàsicament senglars, d’aquestes característiques que funciona a les comarques de Barcelona, per a la comercialització d'aquesta carn amb totes les garanties sanitàries. La inauguració d'aquest centre, finançat per la Diputació de Barcelona, ha comptat amb l’assistència del diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, juntament amb l’alcalde de Montseny, Alfons Planas, i el gerent de l’empresa Senglars de Girona, Arnau Padrosa, que gestiona el centre.

Marina Cisternes, col·lector i sitja

Es documenten nous elements estructurals al jaciment iber de les Maleses

Vista amb dron. Autor: Museu Mpal Montcada
Vista amb dron. Autor: Museu Mpal Montcada
28/03/2017

El 14 de març va tenir lloc la presentació dels resultats de la darrera campanya d’excavació, realitzada l’estiu del 2016. L’acte va estar presidit per la directora del Parc de la Serralada de Marina, Cinta Pérez, la regidora de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, Mónica Martínez, i l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos.

S'estan mostrant 11 - 20 de 20 resultats.