caes

Garraf El programa tindrà continuïtat el curs vinent amb la participació de quatre escoles del municipi

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes publica el vídeo 'Els espigalls del Garraf van a l'escola', en col·laboració amb el Parc a taula

26/05/2021

Els espigalls del Garraf van a l’escola és un programa d’activitats vivencials, impulsat pel Parc a taula. Utilitzant l’espigall com a fil argumental, té l'objectiu de transmetre als infants de nou anys els valors vinculats al territori, la natura, la gastronomia i la salut. Ara, un vídeo mostra les accions fetes al voltant de l'espigall durant el curs 2020-2021 amb els alumnes de 4t de primària de dues escoles que inclouen visites a productors, tallers de nutrició i cuina o una plantada als horts escolars.

L’espigall és una col conreada tradicionalment al Garraf que destaca per les seves característiques úniques. En els darrers anys, diverses entitats han treballat en col·laboració per aconseguir una llavor millorada d’espigall, més homogènia i de major rendiment, pròpia del Garraf, que és la que cultiven bona part de les productores i productors locals. Així mateix, el Parc del Garraf té un projecte que promou la reintroducció del conreu de l’espigall dins el seu territori.

El vídeo que ha presentat l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, editat en el marc del projecte Sant Pere de Ribes, Municipi Saludable, és un resum de la feina feta durant el curs 2020-2021, durant la temporada de consum de l’espigall (d’octubre a març), amb els alumnes de 4t de primària de les escoles Els Costerets de Ribes i Santa Eulàlia de Les Roquetes. Aquestes accions inclouen una plantada d’espigalls als horts escolars, visites a productors d’espigalls, entrega del conte “La col màgica. Els secrets dels espigalls del Garraf”, la introducció de quatre receptes a base d’espigall dins el menú escolar i la realització de tallers de nutrició i cuina de l’espigall.

Els espigalls del Garraf van a l’escola ha comptat també amb el suport de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i amb les col·laboracions de la Fundació Miquel Agustí, la Fundació Alícia, Node Garraf, la Xarxa Productes de la Terra, l’Associació Espigalls del Garraf i els productors Sínia Pujadas i Sínia Sant Gervasi. L’activitat tindrà continuïtat el curs 2021-2022 amb la participació de quatre escoles.

compartir

Font de la informació: Parc a taula

Categoria: Parc a Taula, Educació ambiental, flora, Divulgació, Vídeos, Garraf, Parc a taula, Biodiversitat, Educació ambiental, Diputació de Barcelona, ODS, Vídeos, Educació ambiental, Parc a taula,