caes

Guilleries-Savassona Es farà una crida a productors, elaboradors, restauradors dels municipis de l'Espai Natural a sumar-s'hi

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona s'incorpora al programa Parc a taula

24/05/2021

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona s’incorpora al programa Parc a taula i properament es farà una crida a productors, elaboradors, restaurants, etc. de l'àmbit dels municipis de l’Espai Natural a sumar-s’hi. D’aquesta manera, actualment Parc a taula desplega la seva activitat a 103 municipis d’onze parcs i espais naturals protegits d'alt valor paisatgístic, ecològic i cultural de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

La incorporació de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona permet ampliar l’activitat del programa Parc a taula als municipis de Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Tavèrnoles, Vilanova de Sau i Sant Sadurní d’Osormort. Ara, el Territori Parc a taula el formen 103 municipis vinculats a onze espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals.

Properament l’organització del Parc a taula farà una crida a sumar-se al programa a productors, elaboradors, cellers, allotjaments i restaurants d’aquests cinc municipis que comparteixin els valors del programa. Aquells que en tinguin interès poden adreçar-se a parcataula@diba.cat.

Parc a taula va néixer dins el marc del programa cultural Viu el parc, promogut per la mateixa Diputació de Barcelona des del 1992 i, a l’actualitat, onze parcs participen al programa. Els primers que s’hi van adherir són els parcs del Garraf i d’Olèrdola l’any 2001. Des de llavors, el Parc a taula ha tingut continuïtat amb la incorporació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, des del 2004; dels parcs de la Serralada Litoral i del Foix, el 2008; del Parc del Montnegre i el Corredor, l’any 2012; i del Parc del Castell de Montesquiu, del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i del Parc de la Serralada de Marina, des del 2014. La incorporació aquest 2021 de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona se suma a la del Parc Natural de la Serra de Collserola a finals del 2020.

Desenvolupament sostenible i gastronomia

Parc a taula és el programa de desenvolupament sostenible promogut per la Diputació de Barcelona que pretén destacar els valors naturals, culturals i paisatgístics de la Xarxa de Parcs Naturals, utilitzant la gastronomia com a fil argumental i implicant els productors, elaboradors, cellers, allotjaments i restaurants arrelats al territori.

compartir

Font de la informació: Parc a taula

Categoria: Parc a Taula, Educació ambiental, Guilleries-Savassona, Parc a taula, Educació ambiental, ODS, Educació ambiental, Parc a taula,