caes

Guilleries-Savassona Caldrà veure quina és, enguany, la dinàmica poblacional d'aquesta plaga

S'ha reiniciat el seguiment per estudiar l'evolució de la papallona del boix

04/06/2020

Amb l’arribada de la primavera, la papallona del boix (Cydalima perspectalis) ha sortit de la seva fase d’hivernació i ha començat a afectar els boixos. Per aquest motiu, s’ha reactivat el programa de seguiment d'aquesta invasió biològica a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

El 2018 es va iniciar el seguiment de la papallona del boix a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona amb l’objectiu de recollir dades globals de captures de papallones del boix mitjançant l’ús de trampes estandarditzades per a aquesta finalitat. Aquestes dades permeten conèixer la biologia de l’espècie i l’expansió de la plaga en l’àmbit de l’Espai Natural.

Les afectacions més importants es van donar durant l’any 2018. L'any passat, en canvi, les captures d'adults van baixar de forma considerable i van ser un 70-80 % inferiors. Les causes les trobem en la disminució del menjar disponible (molts boixos estan completament defoliats) i en les condicions meteorològiques de l’estiu del 2019, amb humitats relatives i temperatures màximes contraproduents per a l’evolució d’aquesta papallona.

Enguany, les primeres captures daten del 18 de maig, uns vint dies abans que les inicials del 2019. Caldrà veure, doncs, quina és la dinàmica poblacional de la plaga.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Paisatge, invertebrats, Biodiversitat, ODS, flora, Recerca i seguiment, fauna, insectes, Planificació i avaluació, Gestió del medi, hàbitats, Guilleries-Savassona, general,