caes

Marina S'han construït palissades per evitar l'erosió del sòl i col·locat rolls de fibra vegetal per a l'escorrentiu

El Parc de la Serralada de Marina restaura diversos corriols i zones afectades per l'erosió a Badalona

02/12/2020

El Parc de la Serralada de Marina dona per finalitzada la segona fase d'un seguit d'actuacions de restauració en zones erosionades per la pluja i pel pas de persones i bicicletes fora de pistes i camins a diferents indrets del Parc. Les millores per evitar l’erosió del sòl i l’escorrentiu s'han fet al voltant de l'ermita de Sant Onofre, a diversos senders al turó de Montigalà i als entorns dels accessos a la torre de guaita de la Coscollada, a Badalona.

Les diverses actuacions de restauració s'han realitzat en senders no senyalitzats i amb una alta freqüentació que, com a conseqüència, pateixen una forta degradació del terreny de manera que no només es converteixen en zones perilloses per al pas d'excursionistes i visitants del Parc, sinó també en pèrdua de biodiversitat.

Les millores, que s'han realitzat al voltant de l'ermita de Sant Onofre, a diversos senders al turó de Montigalà i als entorns dels accessos a la torre de guaita de la Coscollada, a Badalona, han consistit principalment en la construcció de palissades per evitar l'erosió del sòl i en la col·locació de rolls de fibra vegetal per evitar l'escorrentiu de la zona.

La geologia del Parc de la Serralada de Marina, especialment en el vesant de solell, està composta principalment per granit descompost en sauló, cosa que fa que es tracti d'un terreny especialment vulnerable a l'erosió. És en aquests sòls saulosos en zones de fortes pendents (superiors al 30 %) on l'erosionabilitat edàfica és extrema.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: flora, fauna, Gestió del medi, Marina, Biodiversitat,