caes

Montseny | Diputació de Barcelona Sota l’organització del Parc a taula i el Consell Comarcal del Vallès Oriental

Cap de setmana de tardor gastronòmica a Sant Esteve de Palautordera al voltant de la gírgola de castanyer i les castanyes del Montseny

12/05/2022

El cap de setmana del 14 i 15 de maig, a Sant Esteve de Palautordera, cinc restaurants ofereixen propostes culinàries a base de gírgola de castanyer i castanya del Montseny sota el paraigües del Parc a taula. A la plaça de la vila hi haurà presentació de productors i també s’organitza la passejada guiada "On són els bolets quan no hi ha bolets?" 

Aquest cap de setmana és tardor a Sant Esteve de Palautordera, en plena primavera. El programa Parc a taula de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental, organitza les Jornades de la gírgola de castanyer i la castanya del Montseny. Tot plegat amb un doble objectiu: Posar en valor la gastronomia vinculada a la Xarxa de Parcs Naturals i promoure el consum durant tot l’any de dos productes que tradicionalment es consumeixen a la tardor. Si consumim avellanes tot l’any, perquè no fem el mateix amb el bolet i la castanya?

La gírgola de castanyer o Maitake és un bolet autòcton del Montseny però molt escàs. Des de fa anys és apreciat per la gent dels pobles del Montseny pel seu exquisit aroma i sabor. Es caracteritza per la seva textura consistent i la seva forma coral·loide. Així doncs, el cap de setmana del 14 i 15 de maig es podrà degustar la gírgola de castanyer i la castanya del Montseny als restaurants de Sant Esteve de Palautordera Kabusha, Net, La Vall del Montseny, Can Marc i La Grangeta.

El mateix cap de setmana també es farà la passejada guiada “On son els bolets quan no hi ha bolets?”, amb sortides dissabte 14 i diumenge 15 de maig, a les 10h, des del Centre d’Informació de Sant Esteve de Palautordera (carretera del Montseny, 5). Es preveu una durada de 2 hores i una dificultat fàcil, apte per a tots els públics. I tot i que la passejada és gratuïta, cal reservar al tel. 661 959 737 o a ademcmontseny@gmail.com.

També dissabte i diumenge, a les 12h, a la plaça Major de Sant Esteve de Palautordera, hi haurà presentació dels productors del Parc a taula. Els dos dies de Bolet Ben Fet, dissabte de Castanya de Viladrau i diumenge de Vi El Baluard (El Bocamoll).

El tret de sortida d’aquestes jornades va ser el 10 de maig, amb la celebració d’un Àpat del Parc a taula adreçat a gestors, restauradors i comunicadors del món gastronòmic, amb una proposta de menú elaborada per cadascun dels cinc restaurants participants. Els plats van ser Crema de cigró menut amb xutney de gírgoles de castanyer i castanya amb reducció de ratafia (Restaurant la Vall), Caneló de pollastre a la cervesa amb baixament de castanya i gírgola de castanyer (restaurant Kabusha), Arròs mar i muntanya de sípia i conill de can Calls amb gírgola de castanyer i allioli d’alls escalivats i castanya (Restaurant la Grangeta), Guisat de ceba de Figueres farcida de carn i castanya de Viladrau (Restaurant Net) i Paisatge de tardor del Montseny “Textures de castanya i xocolata” (Restaurant can Marc).

Les activitats compten amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera, la Xarxa Productes de la Terra i l’Associació de restauradors de Sant Esteve de Palautordera (en fase de creació).

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Diputació de Barcelona, Parc a taula, ODS,