caes

Montseny Van participar-hi 57 persones, representants de l'administració, entitats, sector turistic i empreses locals

El 24è Fòrum Permanent de la CETS al Parc Natural del Montseny presenta la reformulació del procés de renovació per al període 2021-2025

25/07/2020

Durant el 24è Fòrum Permanent de la CETS al Parc Natural del Montseny, celebrat virtualment el 15 de juliol, es va presentar la reformulació del procés de renovació de l’acreditació per al període 2021-2025 mitjançant una proposta de treball alternativa per poder continuar el procés participatiu en línia i l’elaboració d’un qüestionari. La sessió va aplegar 57 persones en representació tant de l’administració com de les empreses.

El 24è Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al Parc Natural del Montseny va tenir lloc el dimecres 15 de juliol i va comptar amb la presència de 57 persones, trenta-cinc de les quals eren representants d’administracions i entitats públiques i la resta d'una vintena d'empreses i activitats del sector turístic així com d'empreses locals.

L’acte, que es va desenvolupar en format virtual i va durar poc més d’una hora, va començar amb l’explicació de l’estat actual del programa d’acció de la CETS al Montseny i es va centrar en el procés de renovació de l’acreditació per al període 2021-2025.

Durant la sessió, es va presentar la reformulació del cronograma de treball per definir la nova estratègia i del programa d’actuacions. Així, es va donar a conèixer una proposta de treball alternativa per poder iniciar el procés participatiu en format no presencial que consisteix en l’elaboració, per part de tots els membres del Fòrum Permanent i dels agents implicats en el turisme sostenible del Montseny, d’un qüestionari en línia.

Un qüestionari per identificar les fortales i les febleses

L’objectiu del qüestionari serà identificar les línies de treball per definir l’estratègia per al proper període i, alhora, adquirir una visió global de fortaleses i debilitats del territori en què cal posar el focus a partir de les respostes rebudes per part de la població local i del professionals del sector així com dels representants locals de les entitats de l’àmbit CETS Montseny.

El 24è Fòrum Permanent va finalitzar amb un debat molt interessant entre els assistents sobre la valorització que estan adquirint actualment els parcs naturals com a espais necessaris per garantir la salut de les persones i, en conseqüència, la manera com l’estratègia i el programa d’accions de la CETS per a aquest període 2021-2025 ha de tenir en compte la situació actual.

Un reconeixement d'abast europeu

La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és un reconeixement d'abast europeu gestionat per la Federació EUROPARC. La CETS garanteix un ús turístic dels parcs compatible amb la conservació del territori que minimitza els impactes negatius i contribueix al desenvolupament econòmic local.

El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac estan acreditats amb la CETS des de l'any 2011 i els parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix des del 2017. Tots ells desenvolupen una estratègia turística sostenible elaborada i consensuada amb els agents implicats de la zona.

Per a més informació sobre la implementació de la Carta Europea de Turisme Sostenible al Parc Natural del Montseny i a altres parcs de la Xarxa de Parcs Naturals, podeu consultar la pàgina web Turisme sostenible als espais naturals.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, ODS, general,