caes

Montseny A càrrec de Lídia Freixas, el curs inclou diverses ponències i una sortida de camp

Inscripcions obertes al curs intensiu sobre el liró gris a l'Estació Biològica del Montseny. Centre de Fontmartina

01/09/2021

En el marc del Projecte Liró que desenvolupa el Museu de Ciències Naturals de Granollers, el cap de setmana del 18 i 19 de setembre s’organitza a l'Estació Biològica del Montseny. Centre de Fontmartina un curs intensiu que vol donar a conèixer el liró gris (Glis glis) i les seves peculiaritats. Les sessions, a càrrec de Lídia Freixas, també abordaran la manera d’estudiar-lo, la importància del seu seguiment a llarg termini i una sortida de camp a l'àrea d'estudi a Sant Marçal, al Parc Natural del Montseny.

El liró gris (Glis glis) és una espècie de petit mamífer present als boscos catalans, però molt difícil de veure i sovint força desconeguda. El programa del dissabte 18 de setembre conté diverses sessions sobre la biologia i ecologia del liró gris; el seguiment i estudi d’aquesta espècie a Catalunya amb una introducció a la metodologia i protocol de seguiment per a voluntaris; els indicis, rastres i materials d’estudi, i, finalment, una introducció i ús de la plataforma lirons.org.

L’endemà, diumenge 19 de setembre, està previst el desplaçament en vehicle a l'àrea d'estudi (Sant Marçal) on, entre les 9 i les 14 h, tindrà lloc una sessió pràctica de camp i la revisió de caixes niu dins el programa de Seguiment i estudi del liró gris al Montseny.

El curs, a càrrec de Lídia Freixas, coordinadora dels seguiments SEMICE i del Projecte Liró, s’organitza a l'Estació Biològica del Montseny. Centre de Fontmartina i el preu amb allotjament és de 50 euros i, sense allotjament, de 39 euros. Per assistir-hi, cal inscriure’s mitjançant la pàgina web de l'Institut Català d'Ornitologia (ICO).

La realització d’aquesta activitat està subjecta a les indicacions de les autoritats competents en relació amb la COVID-19. Per a més informació podeu consultar la web del Museu de Ciències Naturals de Granollers.​​​​​​​​​​​​

compartir

Font de la informació: Museu de Ciències Naturals de Granollers

Categoria: fauna, vertebrats, mamífers, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Ponències, Montseny, Biodiversitat, ODS,