caes

Parc Agrari Amb la col·laboració d'experts de Galanthus Natura i de l’Associació Naturalista Xot

Els voluntaris construeixen i col·loquen capses niu a Can Comas, al Parc Agrari del Baix Llobregat

08/10/2018

El dissabte 6 d’octubre, els voluntaris del Cercle van ajudar al control biològic del Parc Agrari del Baix Llobregat amb la construcció i col·locació d’una vintena de capses niu.

Un cop van arribar a la Masia Can Comas, la tècnica del Parc Agrari, l’Elena, en Xavi de manteniment forestal i els experts en capses niu, en Sergi i la Marina, de l’entitat Galanthus Natura, i en Jordi, de l’Associació Naturalista Xot, van ser els encarregats de rebre el grup de voluntaris.

El primer que van fer va ser situar-los i donar-los a conèixer de més a prop la realitat del Parc, la natura més representativa de l’entorn i l’objectiu de la tasca: ajudar al control biològic amb la construcció i col·locació de capses niu. Aquesta acció fomenta l’aparició i presència d’espècies que s’alimenten de caragols, llimacs, rosegadors, mosquits i altres éssers vius que poden acabar sent una plaga.

Un cop adquirits tots els coneixements necessaris, el grup va començar la construcció de les capses d’acord amb les indicacions dels experts. Durant la jornada es van construir capses de molts tipus: d’eriçó (que s’alimenta sobretot de caragols i llimacs), de xot, d’òliba i de mussol comú (que basen la seva alimentació en rosegadors), de ratpenats (per combatre els mosquits) i de passeriformes com la mallerenga (grans insectívors). Fins i tot, van construir un hacking d’òliba (punt d’alliberament de polls capaços de menjar per si sols, però incapaços encara de volar, en nius artificials), una tècnica que ajuda la reintroducció de polls d’aquesta espècie a la natura.

En acabar la construcció de les capses niu, els voluntaris les van col·locar pels entorns més propers a la Masia Can Comas amb l’objectiu de canviar la utilització de plaguicides per la presència dels seus depredadors naturals.

Un cop enllestida la feina, els membres del Cercle de Voluntaris van dinar tots plegats amb la gran sort de poder tastar algunes fruites i tomàquets boníssims cultivats i acabats de collir de la mateixa finca de Can Comas.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: fauna, insectes, Cercle de voluntaris, Parc Agrari, invertebrats, Gestió del medi, hàbitats, vertebrats, ocells, general,