caes

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Diputació de Barcelona Amb premis, publicacions científiques i articles en revistes de referència mundial

El Museu de Ciències Naturals de Granollers fa balanç de deu anys de reconeixement internacional de l’equip d’investigació

17/12/2020

Publicacions científiques, premis, convenis, col·laboracions i documentals internacionals han ajudat a posicionar el Museu de Ciències Naturals de Granollers i Catalunya en el primer nivell d’estudis d’ecologia i conservació de la natura durant els darrers deu anys. El Museu, que té un conveni amb la Xarxa de Parcs Naturals, ha aconseguit crear una espiral d’aglutinació de talent gràcies a la motivació, el treball i l’esforç diari de tot l'equip.

En la darrera dècada, sobretot amb el suport de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, del Parc Natural de la Serra de Collserola i de la Generalitat de Catalunya, el Museu de Ciències Naturals de Granollers s’ha convertit en referent internacional en les seves quatre àrees d’expertesa: papallones, ratpenats, petits mamífers i amfibis i rèptils.

El Conveni de col·laboració per a l’execució del Pla estratègic de seguiment i recerca per a la conservació del medi natural (fauna: papallones, petits mamífers, ratpenats, amfibis i rèptils) de la Xarxa de Parcs Naturals entre el Museu i la XPN s’estructura justament en aquestes quatre línies principals essent la part més important la corresponent als seguiments i recerca sobre aquests grups.

A més, el Museu, mitjançant el seu programa d'activitats, potencia i realitza tasques de recerca i investigació sobre el massís del Montseny, vetlla per la defensa del patrimoni natural i ofereix diversos programes d'educació ambiental per a escoles i adults. Al Museu es troba, a més, el Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny (secció Ciències Naturals).

Liderat pel biòleg i naturalista Antoni Arrizabalaga, l’equip d’investigadors consolidat el formen Constantí Stefanescu, Ignasi Torre, Fèlix Amat, Carles Flaquer, Xavier Puig-Montserrat, Lídia Freixas, Adrià López-Baucells, Miquel Carandell, Maria Mas, Andreu Ubach, Alba Coronado i Carme Tuneu.

A banda de la feina que duu a terme a Catalunya i a l’Estat, el Museu ha aconseguit destacar en l’àmbit internacional en moltes tasques, una mostra de la capacitat de l’equip per captar suports, i del potencial per donar a conèixer Granollers i Catalunya en la temàtica de la conservació de la natura.

Consulteu a la web del Museu els premis internacionals, publicacions científiques internacionals, articles fotogràfics i divulgatius en revistes així com la direcció de tesis doctorals i màsters d'abast internacional.

compartir

Font de la informació: Museu de Ciències Naturals de Granollers

Categoria: Educació ambiental, Relleu, Paisatge, Geologia, Hidrologia, Meteorologia, Atmosfera, flora, fauna, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Ponències, Vídeos, Aplicacions, Webs, Publicacions, Exposicions, Xarxa de Parcs Naturals, Montseny, Diputació de Barcelona, Biodiversitat, Educació ambiental, Diputació de Barcelona, ODS, Educació ambiental,