caes

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona És previst que l'any vinent se'n produeixin dos més i un darrer vídeo resum

Els vídeos sobre 'Geologia: roqueters i coves' i 'Basses i altres ambients humits' amplien la col·lecció d'enregistraments sobre conservació de la biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals

24/11/2021

Dos nous vídeos, l’un sobre geologia i l’altre sobre ambients humits, se sumen a la col·lecció d’enregistraments sobre conservació de la biodiversitat als dotze parcs i espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals, que ara ja compta amb cinc peces. Produïts per EDN - Estudi Divulgació Natura, es poden veure al canal Youtube de la Xarxa de Parcs Naturals i a la pàgina web Conservació de la biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals.

Els objectius d’aquesta sèrie de vídeos són mostrar un patrimoni natural ric i sorprenent que aplega paisatges, geologia, hàbitats, flora, fauna, etc., destacar l'estreta relació de la natura amb la societat i transmetre el valor de la conservació de la biodiversitat, en especial els esforços que es fan en investigació, seguiments i conservació per garantir un bon estat del medi natural. Per això, tots ells s'il·lustren amb accions i bones pràctiques rellevants que s'han fet al conjunt d'espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals.

Els cinc vídeos publicats fins al moment se centren en hàbitats diversos, com boscos, zones obertes, medis fluvials i altres ambients humits i coves i roqueters. Aquest mes de novembre s'han estrenat els corresponents a "Geologia: roqueters i coves" i "Basses i altres ambients humits". Prèviament, a finals del 2020, es van publicar els tres primers vídeos sobre "Boscos mediterranis", "Matollars i bosquines" i "Boscos humits".

Al vídeo sobre geologia es mostren aquests paisatges mil·lenaris en què els tècnics analitzen la flora amenaçada i fan el seguiment d'ocells protegits i de la geologia.

​​​​​​​

El cinquè vídeo aborda els ambients humits i la fauna associada per explicar les tasques de recerca, seguiment i conservació activa d'amfibis i altra fauna, com el tritó del Montseny, espècie endèmica en perill d'extinció.

Per la seva banda, el primer vídeo tractava dels boscos mediterranis i s'acompanyava d'imatges peculiars d'espècies que hi habiten i es mostraven els treballs de recerca, seguiment i conservació activa així com de la gestió forestal que duen a terme biòlegs i guardes dels parcs. Al segon vídeo, dedicat als matollars i bosquines, s'explicaven els seguiments de rapinyaires, papallones, tortuga mediterrània, rèptils, flora amenaçada i les actuacions contra l'eruga escombradora de les palmeres. El tercer vídeo se centrava en els boscos humits, com se n'estudia l'evolució, el seguiment dels mamífers, dels escarabats de la fusta morta i del liró gris.

És previst que l'any 2022 es realitzin els dos últims vídeos, que estaran dedicats a les zones obertes (prats, pastures i cultius) i al medi fluvial. Finalment, es farà un vídeo recopilatori que sintetitzarà els valors naturals i accions i mesures de conservació de la Xarxa de Parcs Naturals.

La col·lecció d’enregistraments es pot veure en el canal Youtube de la Xarxa de Parcs Naturals així com en la pàgina web Conservació de la biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals. A més, aquests vídeos tenen una versió més curta, d'uns 45 segons, per difondre'ls en xarxes socials.​​​​​​​

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Relleu, Paisatge, Geologia, Hidrologia, Meteorologia, Atmosfera, algues, fongs, flora, fauna, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Vídeos, Xarxa de Parcs Naturals, Diputació de Barcelona, Biodiversitat, Educació ambiental, Diputació de Barcelona, ODS, Vídeos, Educació ambiental,