El Premi al Plat Parc a taula és per un plat preparat a partir de productes provinents de productors i elaboradors adherits al programa
El Premi a l’Experiència Parc a taula vol reconèixer una activitat gastronòmica lligada a una experiència turística, que es duu a terme en el Territori Parc a taula i s’ofereix al públic de forma recurrent o a demanda, en la que hi participen en col·laboració i de forma activa, com a mínim, dues empreses adherides al Parc a taula
El Premi a la cooperació i participació està destinat a projectes realitzats en col·laboració entre empreses o amb organismes tant públics com privats, que incloguin una millora ambiental, econòmica, de benestar o de salut del Territori Parc a taula.
I el reconeixement del Premi a la millora del Territori Parc a taula serà per a una proposta que posi en valor o suposi una contribució a la gastronomia, el medi ambient, l’economia, la cultura, el benestar o la salut del Territori Parc a taula, del qual en formen part 98 municipis inclosos en la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.
L’acte comptarà amb la presència del diputat d’Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals, Josep Tarín, i l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral. Al final de l’acte s’oferirà un tast de vins de la DO Alella i una visita guiada a l’exposició Què mengem avui?, amb la cuinera Ada Parellada.
Parc a taula és un programa de desenvolupament sostenible promogut per la Diputació de Barcelona que pretén destacar els valors naturals, culturals i paisatgístics de la Xarxa de Parcs Naturals, utilitzant la gastronomia com a fil argumental i implicant els productors, elaboradors, cellers, allotjaments i restaurants arrelats al territori.
El jurat està format per 11 persones vinculades al món de la gastronomia, la salut i la gestió del territori, entre les que hi ha representació de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona. També del sector privat com la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica, que promou la marca Cuina Catalana, o la cuinera Ada Parellada. El Premi és un distintiu a mode de reconeixement, obra de l’escultor Josep Massana.
Per assistir a l’acte cal fer inscripció prèvia en aquest enllaç ja que l’aforament està subjecte a les restriccions de la Covid-19.