caes

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Marina | Garraf | Sant Llorenç-Obac Ofereixen regularment activitats d'observació del cel

Sis equipaments astronòmics s'agrupen per oferir regularment experiències celestes a la Xarxa de Parcs Naturals

21/11/2022

Bateig de cel, observació de planetes, nit d’estels, passejades pel sistema solar a escala, tallers, conferències... són algunes de les activitats que ofereixen els sis equipaments astronòmics de la Xarxa de Parcs Naturals que s’han agrupat per oferir experiències d’astronomia als parcs. 

Es tracta de l’Observatori Astronòmic de Cal Ganxo gestionat per Astrofels, Agrupación Astronómica de Castelldefels; l’Observatori Astronòmic del Garraf. Can Tòfol (Planetari Fora d’Òrbita); el Planetari del Museu de Ciències Naturals de Granollers; l’observatori de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell; l’observatori del Grup d'Astronomia de Tiana, i l’Observatori Astronòmic de Castelltallat (Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central).

El fet que els espais naturals estiguin allunyats de les zones urbanes facilita l’observació del cel amb menys contaminació lumínica. Els astrònoms poden observar i estudiar el cel i els canvis que s’hi produeixen. I aquests equipaments poden oferir activitats de descoberta del cel nocturn. També s’hi poden estudiar fenòmens que aquesta contaminació comporta, com l’afectació i alteració de la vida dels animals, que provoca l’aparició de plagues.

Al nou espai web Astronomia als parcs es pot trobar la informació bàsica de cada equipament així com un mapa de la situació de tots sis i les activitats que es fan al voltant d’aquesta temàtica astronòmica. 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Atmosfera, Xarxa de Parcs Naturals, Montseny, Marina, Garraf, Sant Llorenç-Obac, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS,