Dia Internacional de les MuntanyesConstantí, "Tito", escolta la simfonia de la natura mentre corre per les muntanyes. Sovint ho fa per Collserola, sobre Barcelona, on s'entrena per participar a maratons. Als seus 75 anys corre i corre, sense deixar de banda una altra gran passió: la música coral. En Constantí dirigeix la coral Canticòrum al barri barceloní de la Guineueta.

 

 

Xavi Hernández, jugador del Barça, és un enamorat del Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. De fet viu als peus del massís de Sant Llorenç on hi va a caminar sovint i també a buscar bolets. Diu que el caminar per el massís ha estat decisiu per la seva recuperació física quan s'ha vist afectat per lesions. El Xavi ens convida a tots a participar en el Dia Internacional de les Muntanyes.

 

 

 

Actes institucionals


Carta del Diputat delegat d'Espais Naturals i Medi Ambient a tots els membres dels Consells Coordinadors i Assemblees de la Xarxa de Parcs Naturals

 

28 de novembre 2014

 • Presentació del Dia Internacional de les Muntanyes amb la projecció del Vídeo Constantílovesmountains, que recull la història de Constantí Sotelo,  filòleg, teòleg, pedagog musical, esportista i director de la coral Canticòrum de Nou Barris i el vídeo d'adhesió al Dia Internacional de les Muntanyes, del jugador del FC Barcelona, Xavi Hernàndez, ambdós realitzats en col·laboració amb la Xarxa de Televisions Locals. Hora: 19 h. Lloc: Auditori del Fòrum de la Zona Nord (Nou Barris); carrer Marie Curie 8-14, Barcelona. 

 

9 de desembre 2014

 • La Cuina de Muntanya.  Hora 13:30-14:30. Lloc: Sala d'actes de l'Edifici del Vagó.
 • Presentació de l'acte, a càrrec de Xavier Roget. Hora: 13.30-13:35 h.
 • Conferència "Cuina de muntanya, la biodiversitat a taula", a càrrec de Francesc Ayats, coordinador de "Vic, Ciutat Creativa de la Gastronomia". Hora: 13:35-14 h. 
 • Parlaments de Parlaments de: Joan Puigdollers , Diputat delegat d'Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelonai Pepa Aymamí, Directora general de la FICCG. Hora: 14-14:10 h
 •  Signatura del Conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG), per al desenvolupament d'accións conjuntes entre el programa Parc a taula i la marca Cuina Catalana. Hora: 14:10- 14:15 h.
 • Atenció als mitjans. Hora: 14:15-14:30 h.

Activitats culturals


7 de desembre 2014

 • Audiovisual "El patrimoni espeleológic al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac" Lloc: Centre d'informació de Mura, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. A càrrec de la Federació Catalana d'Espeleologia. Audiovisual de 12 minuts de durada sobre Coves i Avencs en Conglomerat de Sant Llorenç del Munt, l'Obac i Montserrat.
  Sant Llorenç del Munt, l'Obac i Montserrat té interessants avencs i coves excavades al conglomerat.
  Víctor Ferrer del Grup de Fotografia i Exploració Subterrània Flash Black Corb, amb la col·laboració de la Secció d'Investigacions Subterrànies del Centre Excursionista de Terrassa, han realitzat fotografies de les coves i avencs per un llibre.
  Aquest volum també conté una visió sobre la biodiversitat, hidrologia, geologia, topografia, fauna i vegetació del massís. El video mostra les millors imatges i una descripció del treball fotografic.
  Es complementarà amb una exposició fotogràfica de Coves i Avencs de Sant Llorenç del Munt, l'Obac i Montserrat. Més informació: Programa Fira de Mura
 • Visita guiada a les muralles ibèriques del turó de Montgrós. LLoc trobada: Centre d'Informació de la Rectoria del Brull. Hora: a les 11 i a les 13 h.

 

Del 5 al 8 de desembre de 2024

 

Fotografia "Un plat, un paisatge"

La Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica, juntament amb el programa Parc a taula de la Diputació de Barcelona i La Vanguardia, volen sumar-se a aquesta iniciativa mitjançant l'acció: "Un plat, un paisatge" que pretén posar en valor la cuina i els productes de muntanya del nostre país, així com la creació de sinèrgies i la projecció internacional.

Aquesta acció, amb dues modalitats, consistirà en donar visibilitat a aquests plats de la cuina tradicional de muntanya. Tot mostrant a la resta del món els seus millors plats de cuina catalana de muntanya. 

 

Els restaurants de Cuina Catalana i Parc a taula penjaran fotografies, mitjançant un aplicatiu web que inclourà els logos de la Marca Cuina Catalana, Parc a taula, Diputació de Barcelona i el del Dia Internacional de les Muntanyes, seran difoses a la versió digital de La Vanguardia i les seves xarxes socials, així com en els portals web i les xarxes socials de FICCG, Parc a taula i Dia Internacional de les Muntanyes, amb el hashtag "welovemountains".

 

Concurs Instagram DIM 2014

 

BASES I CONVOCATÒRIA DELS PREMIS DEL CONCURS DE FOTOGRAFIA A INSTAGRAM DEL DIA INTERNACIONAL DE LES MUNTANYES 2014

Convocatòria

PRESENTACIÓ

 

Coincidint amb el Dia Internacional de les Muntanyes l'11 de desembre de 2014, a través dels canals de difusió i xarxes socials que posseeixen la FAO, Mountain Partnership i tots els seus membres, s'ha organitzat aquest concurs de fotografia digital centrat en la plataforma Instagram . S'emmarca dins de les accions de difusió de la Mountain Partnership, concretament al voltant del Dia Internacional de les Muntanyes i sempre amb l'últim objectiu de conscienciar sobre les muntanyes i el seu entorn natural, així com de millorar les condicions de vida dels seus habitants.

 

BASES REGULADORES

 

 1. Objecte. Regular la concessió de premis del Concurs de fotografia digital a Instagram del Dia Internacional de les Muntanyes 2014.
 2. Requisits. Pot participar qualsevol persona des de qualsevol lloc del món que sigui seguidora del compteMountainlovers a Instagram. La temàtica de les fotografies serà la de cims o paisatges de muntanya. A la fotografia ha d'aparèixer com a mínim una persona sostenint la bandera del DIM que pot descarregar des d'aquí: http://goo.gl/HeXWYr La fotografia ha d'incloure el hastag #welovemountains en la seva descripció. S'ha d'incloure també la localització de la instantània i el nom del lloc en la descripció. El termini d'enviament de fotografies serà de l'1 al 15 de desembre de 2014, ambdós inclosos. Totes les fotografies han d'efectuar-se directament des d'un dispositiu mòbil (telèfons mòbils o tauletes).
 3. Condicions. La participació implica l'acceptació de totes les bases. Les fotografies apareixeran automàticament en l'apartat de fotos del web We Love Mountains: http://www.welovemountains.org/fotos/ FAO - Mountain Partnership es reserva el dret d'organitzar una exposició o utilitzar les fotografies en els seus mitjans de comunicació.
 4. Premis. S'estableixen els següents premis: - Categoria "Mountain people": primer, segon i tercer premi. - Categoria "Family Farming": primer, segon i tercer premi. Cada un d'ells dotat amb una col•lecció de llibres i publicacions de la FAO - Mountain Partnership que s'enviarà per correu postal a cadascun dels premiats. - Enviament de 25 samarretes oficials "welovemountains.org" a les millors fotografies d'entre les restants.
 5. Jurat i elements de valoració.

El jurat estarà compost per tres persones representants cadascuna d'elles de la FAO, del secretariat de la Mountain Partnership i de dos dels seus membres. Es valoraran l'originalitat i la qualitat artística de les fotografies en cadascuna de les seves dues vessants: gent de muntanya, agricultura familiar de muntanya (http://www.fao.org/forestry/internationalmountainday/en/). L'Organització i el jurat es reserven la facultat de resoldre qualsevol aspecte o eventualitat no prevista en aquestes bases. El veredicte del Jurat serà inapel•lable. Els noms dels guanyadors es faran públics el dia 16 gener 2015 a través del web www.welovemountains.org, les webs i altres canals de comunicació de la FAO i Mountain Partnership. Així mateix, es comunicarà amb els agraciats via els seus comptes Twitter."

En tot allò que no estigui previst en les presents bases seran d'aplicació l'Ordenança General de Subvencions de la Diputació de Barcelona, la llei 38/2003, General de Subvencions i el seu reglament (Reial Decret 887/2006l)".

Activitats solidàries


13 de desembre de 2014

Activitats enogastronòmiques


6 i 7 de desembre de 2014

 • Fira de Nadal a Sant Celoni (Parc del Montnegre i el Corredor). XLVIII Mercat del Parc a taula. Productes enogastronòmics dels nostres parcs

 

7 de desembre de 2014

 • Dia Internacional de les Muntanyes a Mura (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac). En col·laboració i suport de l'Ajuntament de Mura

  - XLVIII Mercat del Parc a taula. Productes enogastronòmics dels nostres parcs.
  - Fira del Tió
  - Taller vivencial de teatre "fruita fresca Parc a taula. Experimenta i conneix la fruita fresca a través del joc teatral. Taller per a nens i nenes i les seves famílies. Hora: de 12 a 13:30 h. Lloc: Centre d'Informació de Mura, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Imparteix: Aula de Teare de l'Ajuntament de Mataró i Lola y Mas

 

De l'1 al 14 de desembre de 2014

 • Menú del Dia Internaciona de les Muntanyes. En col·laboració amb els restaurants adherits al programa Parc a taula i a la marca Cuina Catalna. ada restaurant oferirà un menú amb productes de muntanya, entre els dies  i 14 de desembre. Menús a preu tancat (entre 20 i 25 euros), en què es posien en valor els productes de proximitat de les nostres muntanyes.

 

Llista de restaurants que participen al DIM 2014

 

La Rectoria d'Orís Restaurant
Pça. de Sant Genís, s/nº (Esglèsia Parroquial)
Orís (Barcelona)
Tel.: 938 590 230
Preu: 26,00 € Iva inclòs
 
 
Restaurant Cal Ros 
C/ del Raval 15
Talamanca ( Barcelona )
Tel.: 938 276 708
Preu : 20,00 € Iva inclòs
 
 
Restaurant Hostal de Mura
C/ Joan Alavedra, 5 Mura ( Barcelona )
Tel.: 938 318 040 / 687 487 370
Preu: 19,95 € Iva inclòs
 

 

2 de desembre de 2014

 

11 de desembre de 2014

 

16 de desembre de 2014

Activitats excursionistes


La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, en col·laboració amb les seves entitats locals promourà i desenvoluparà diverses excursions a diferents muntanyes des d'on enviaran fotografies DIM.

 

Diumenge 14 de desembre

Activitats espeleològiques


La Federació Catalana d'Espeleologia, en col·laboració amb els seus grups locals promourà i desenvoluparà diverses expedicions a l'interior de diferents muntanyes des d'on enviaran fotografies DIM. 

Activitats pedagògiques


Els diferents equipaments pedagògis de la Xarxa de Parcs Naturals desenvoluparan accions de suport al DIM amb els alumnes que hi facin estada durant la primera quincena de desembre.

Activitats esportives


Dissabte 13 de desembre

 • Entrenament de muntanya per reconèixer part del recorregut de la UTBCN - Ultra Trail Barcelona 2015. Una distància de 21 km amb dos ritmes diferents. Hora: 8.30 h. LLoc: Plaça de l'església de Begues. Activitat gratuïta però cal confirmar assistència. A/einfo@utbcn.com

Suport i informació


El personal de la Xarxa de Parcs Naturals donarà suport, informació i farà fotos DIM en punts estratègics de cada parc, durant diumenge 7 de desembre.

Activitats d'agermanament internacional


El Parc de Porto Conte (Sardenya, Itàlia), agermanat amb el Parc del Garraf, organitzarà, en col·laboració amb Obra Cultural de l'Alguer, una excursió multitudinària que comunicarà telefònicament amb el Parc del Garraf.

 

Audiovisuals

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeu visitar els audiovisuals permanents als equipaments dels parcs.

Galeries d'imatges


 

Xarxes socials i webs corporatives


Podeu adreçar fotografies a les xarxes socials Instagram, Facebook i Twitter amb el hashtag #welovemountains

 

 www.youtube.com/mountainslovers

 

 www.facebook.com/lovingmountains

 

 www.twitter.com/mountainslovers

 

 instagram.com/welovemountains

 

 www.welovemountains.org/

interest

Mapa de la Red

Mapa de la Red