Parc Agrari
ene
01
2018


Exposició 'El món agrari a les terres de parla catalana'

hasta el 01/12/2018

Horario de inicio: 9 h

Horario completo:
De 9 a 14 h de dilluns a divendres no festius

Lugar: Masia de Can Comas
Camí de la Ribera s/n
El Prat de Llobregat

Organizadores: Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat

Teléfono: 933 788 190

A/e: parcagrrai@diba.cat 

Público al que va dirigida la actividad: General

Acceso: gratuito

Descripció:La Coordinadora de centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural, presenten l'exposició ''El món agrari a les terres de parla catalana'' articulada en els següents àmbits: els paisatges, els conreus, la ramaderia, l'home, la dona i la terra, el treball, les formes de vida, present i futur.

L'exposició és el compendi ordenat, documentat i argumentat d'una petita selecció entre 4.000 fotografies recollides en el territori, amb la voluntat de difondre una percepció àmplia i generalitzada del món agrari a les terres de parla catalana. Una memòria dels paisatges sempre canviants, dels conreus i del bestiar que ha anat ocupant les nostres terres segons han estat les necessitats, les demandes del mercat i la rendibilitat econòmica. Memòria també dels sistemes, els coneixements i tècniques que homes i dones han aplicat en el conreu de la terra, de les formes de posseir-la, d'organitzar-se, de viure.

Tot plegat s'ha pensat i s'ha produït com la mirada d'un procés obert, mai com un bloc històric tancat. Aquesta exposició pretén sensibilitzar la societat a partir de la fotografia i de la realitat viscuda i fer entendre que el futur del sector agrari és responsabilitat de tota la societat, com una necessitat inherent dels països avançats de ser curosos amb el territori i la gent que hi treballa.


Categorías: Parc Agrari,

compartir