Marina
Són gratuïtes, prèvia reserva

ACTIVITATS SUSPESES FINS A NOU AVÍS - Comença el programa de passejades guiades 2020 al Parc de la Serralada de Marina

$urlFileEntry

Passejada a la serralada de Marina. Autor: XPN

09/02/2020

Les sortides s’adrecen a un públic general i familiar i són gratuïtes si bé cal reservar prèviament. Entre els mesos de gener i novembre (exceptuant l'agost), s’ofereixen setze passejades sobre temàtiques diverses que donen a conèixer el ric patrimoni natural i cultural de la serralada de Marina.

Amb el guiatge d'experts coneixedors del territori, els participants a les passejades visitareu valls amagades i turons ocupats des d’antic pels pobladors d’aquestes terres, us endinsareu en els diferents ecosistemes del Parc i visitareu equipaments que us facilitaran la interpretació d’aquest paisatge fortament humanitzat.

El programa compta amb la col·laboració de diferents entitats d’estudiosos i amants de la natura així com de les administracions que componen el Consorci del Parc de la Serralada de Marina: els ajuntaments de Badalona, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Fost de Campsentelles i Tiana, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Entre les setze sortides programades enguany, hi ha observacions nocturnes i observacions d’aus migratòries, visites a la vall de Pomar, la vall de la cartoixa de Montalegre, la vall de Betlem amb Sant Jeroni de la Murtra. També s'ofereixen sortides dedicades als paisatges geològics, els insectes i les papallones, les aus nidificants, els amfibis i els bolets.

Passejades accessibles

El Parc també posa a disposició del visitant el servei de Joëlette (cadira tot terreny dotada d’una única roda), que permet la pràctica del senderisme a qualsevol persona amb discapacitat o amb mobilitat reduïda. Les cadires s’ofereixen al servei de les passejades i altres activitats, sempre segons disponibilitat. Per a més informació, truqueu al telèfon 937 955 405 i consulteu la pàgina web Accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals.

Informació general

Les activitats són gratuïtes si bé les places són limitades i, per tant, cal reservar amb antelació. Les reserves es fan telefònicament a partir de deu dies abans de l'activitat per ordre d'inscripció. A menys que quedin places lliures, es limitarà a un màxim de sis participants per inscripció i a tres activitats anuals per persona.

Inscripcions

Cal fer inscripció prèvia a l’Oficina del Parc de la Serralada de Marina. La Conreria els dies feiners, de les 10 a les 13 h, trucant al telèfon 933 956 336, a excepció de les passejades dels dies 9 de febrer, 26 d'abril i 1 de novembre (consulteu-ne els detalls en el programa).

Els punts de trobada es concretaran en el moment de fer la reserva. Si el temps no permet fer l'activitat en bones condicions, es posposarà a un altre dia a criteri de l'organització.

Requisits

Cal dur calçat còmode per caminar, cantimplora amb aigua i, de manera optativa, prismàtics. No us oblideu la càmera si teniu previst participar en el VII Concurs Fotogràfic del Parc de la Serralada de Marina. L’enviament d'imatges finalitzarà el 24 de maig del 2020.

Més informació

Podeu consultar i descarregar-vos el programa [PDF] així com l’Agenda dels parcs.

També podeu consultar la pàgina web Passejades guiades. A mesura que s’iniciïn, hi trobareu tots els programes de sortides guiades anuals de la resta d'espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Marina, Accessibilitat als parcs, Educació ambiental, Dia Europeu dels Parcs, Biodiversitat, Educació ambiental, Divulgació, ODS,