Montnegre-Corredor
En el marc del 22è Viu el parc del Parc del Montnegre i el Corredor

El Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva acull la Nit d'estels

$urlFileEntry

Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva. Autor: Museu

26/09/2017

El dissabte 9 de setembre, dins les activitats del 22è Viu el parc del Parc del Montnegre i el Corredor, es va programar una Nit d'estels en la qual es volia gaudir de l'espectacle nocturn del cel i aprofundir en el coneixement que pagesos i pageses tenien del cel i la manera com l’aplicaven a la seva vida diària.

Malauradament, el temps no va acompanyar i atès que el cel estava completament núvol i plovisquejava l’activitat es va adaptar a aquestes circumstàncies climatològiques adverses. La nit, per tant, va començar amb la visita al Museu de la Pagesia, una masia típica catalana dels segles XVII-XIX. Allí, els assistents van poder contemplar els elements arquitectònics que conformen l’edifici, la disposició de les seves estances i una gran quantitat de peces de mobiliari i objectes personals propis de l’època.

A l’altre costat, el porxo presidit per l’era aplega una extensa col·lecció d’eines del camp agrupades segons la temàtica: llaurar i sembrar, segar i batre, la verema, el carboneig, els oficis tradicionals, etc. Al final de la visita, van poder observar un trull, una sínia, un molí fariner i un molí de vent en moviment!

La segona part de l’activitat es va fer a la cúpula inflable de Blau, el planetari, que es va muntar a les golfes del Museu i va permetre tothom apropar-se i conèixer el moviment del cel que s’hagués vist aquella nit, l'estrella polar, les principals constel·lacions i diverses històries mitològiques.

Així doncs, malgrat la pluja, la vintena de persones que van participar a l’activitat van poder gaudir d’una nit molt didàctica i amena.

El Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva vol contribuir a dignificar l’ofici de pagès i a difondre els coneixements que, durant segles, s’han anat adquirint per tal que no caiguin en l’oblit i ajudin tothom a comprendre com s'ha arribat on som avui.

La 22a campanya Viu el parc segueix i us esperem el proper 15 d'octubre al santuari del Corredor, que s'omplirà de quitxalla i famílies entre les 10.30 i les 14 h per celebrar la Gran festa del parc, una cita a la qual no podeu faltar. Durant tot el matí, gaudireu de tallers de malabars, xanques i activitats relacionades amb les arts de carrer. També hi haurà la cercavila musical l’Animalada, del grup Eufòria a les 12 h i s'oferiran passis de la ruta teatralitzada inclusiva "Camins, un viatge pels cinc sentits".

A l’octubre tindrà lloc l’11a edició del Ral·li Fotogràfic "Tocats pel bolet", una iniciativa cada dia més consolidada que convida els amants de la fotografia a trobar-se a Sant Iscle de Vallalta, enguany el diumenge 29 d'octubre (inscripcions entre les 9 i les 11 h; buidatge de targetes a les 14 h). Hi haurà tres temes que es donaran a conèixer en el moment de la inscripció. Veniu a descobrir-los!

El Programa escolar d'enguany, adreçat com sempre als alumnes de 5è de primària dels municipis del parc, constarà de la visita a l'aula i d'una sortida. Totes dues activitats són complementàries i aproparan els alumnes al patrimoni natural i cultural dels parcs naturals. Viu el parc és una magnífica oportunitat per descobrir els diversos vessants del Parc del Montnegre i el Corredor, així com el seu ric patrimoni natural i cultural.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Montnegre-Corredor, Educació ambiental, Poesia als parcs, Educació ambiental, Viu el parc,