Montseny | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals
Al Montseny, Sant Llorenç i Montnegre i el Corredor

En marxa les rutes teatralitzades inclusives a la Xarxa de Parcs Naturals

$urlFileEntry

Ruta al santuari del Corredor. Autor: Oriol Clavera

12/04/2017

La Xarxa de Parcs Naturals ha iniciat aquest mes d’abril el programa de rutes teatralitzades inclusives, uns itineraris que integren natura, cultura i història al Parc Natural del Montseny, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i Parc del Montnegre i el Corredor, i que faciliten la participació de persones amb diversitat funcional. Totes elles són gratuïtes, però cal fer reserva.

El programa de rutes teatralitzades inclusives, que va d’abril a novembre, inclou diferents viatges pels sentits: “Natura”, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l’Obac; “Aigua”, al Parc Natural del Montseny, i “Camins”, al Parc del Montnegre i el Corredor.

Els espais naturals són el millor escenari possible per integrar natura, cultura i història mitjançant l’expressió artística i el llenguatge simbòlic del teatre.  Aquestes rutes teatralitzades, dirigides a tothom, faciliten l’accés tot pensant en la diversitat funcional de la població i, en el moment de fer la reserva, es pot demanar un intèrpret de llenguatge de signes i el préstec de material adaptat per a la millora de la mobilitat.

Programa 2017

· Parc Natural del Montseny

"Aigua, un viatge pels cinc sentits" es fa a l’itinerari adaptat de la font del Frare, vorejant la riera de Santa Fe, de la mà de personatges singulars. Dates: 22 d’abril, 13 de maig, 10 de juny, 15 de juliol, 23 de setembre i 21 d’octubre. Horari: a les 12 h. Durada: 1 h. Longitud: 800 m. Dificultat: baixa. Lloc: Centre d’Informació Can Casades (ctra. de Sant Celoni a Viladrau, km 21. Santa Fe de Montseny).

· Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

"Natura, un viatge pels cinc sentits" és un itinerari guiat inclusiu, amb dos actors i un educador ambiental, que es fa a l’itinerari adaptat de la Casa Nova de l’Obac a l’Obac Vell. Dates: 29 d’abril, 27 de maig, 17 de juny, 30 de setembre, 28 d’octubre i 25 de novembre. Horari: a les 12 h. Durada: 1 h i 30 min. Longitud: 800 m. Dificultat: baixa. Lloc: Casa Nova de l’Obac (ctra. B-122 de Terrassa a Rellinars, km 9,8).

· Parc del Montnegre i el Corredor

"Camins, un viatge pels cinc sentits", aquesta ruta teatralitzada transcorre pels entorns del santuari del Corredor, per una part de l'itinerari "La plana del Corredor". De la mà de personatges singulars, la ruta transcorre per poc menys d'un quilòmetre i mig de llargada, s’explora la natura amb els cincs sentits. Durada: 1 hora. Dates: 8 d’abril, 6 de maig, 3 de juny, 8 de juliol, 16 de setembre i 15 d’octubre. Horari: a les 12 h. Centre d’Informació del Santuari del Corredor (Dosrius).

Per a totes les rutes cal inscripció prèvia.

Informació i reserves:

Tel. 937 855 461 - A/e: rutesteatre@diba.cat.

Accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals

La XPN duu a terme accions encaminades a facilitar l'accés al medi natural a les persones amb discapacitats. Les dificultats d'alguns col·lectius per realitzar les activitats (itineraris, rutes guiades, activitats lúdiques, activitats escolars, etc.) que s'ofereixen en els espais protegits reclamen que es facin tots els esforços possibles per tal de millorar l'accessibilitat de tothom.

Dins l'àmbit del Conveni de col·laboració entre l’Obra Social "la Caixa" i la Diputació de Barcelona per al desenvolupament del Pla de gestió integral per a la conservació dels sistemes naturals de la Xarxa de Parcs Naturals, s'estan duent a terme alguns projectes per adaptar itineraris senyalitzats i programes pedagògics al col·lectiu de persones amb discapacitats físiques i sensorials.

Troba més informació sobre L’accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals.

compartir

Font de la informació: XPN i Diputació de Barcelona

Categoria: Montseny, Montnegre-Corredor, Sant Llorenç-Obac, Xarxa de Parcs Naturals, Accessibilitat als parcs, Educació ambiental, Educació ambiental,