Litoral
Diumenge 28 de maig, en el marc del Dia Europeu dels Parcs

Sant Mateu acull la Matinal del Viu el parc

$urlFileEntry

Detall del programa. Autor: XPN

16/05/2017

En el marc de la 15a edició del programa Viu el parc i de les activitats de celebració del Dia Europeu dels Parcs, el diumenge 28 de maig els voltants de Sant Mateu, a Premià de Dalt, acolliran la Matinal al parc. Uns dies després, el dissabte 3 de juny, es farà la Nit d'estels a Santa Quitèria (Vilanova del Vallès).

La campanya Viu el parc s'estructura en dues vessants, per una banda, els actes centrals, formats enguany pel recital del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges, la Matinal al parc i la Nit d’estels, dirigides especialment a un públic familiar, i, per una altra, el programa escolar, adreçat als alumnes de 5è de primària de les escoles dels municipis del Parc.

El diumenge 28 de maig, des de les 10.30 fins a les 14 h, la Matinal comptarà amb entreteniments per a tota la família. Així, petits i grans podran gaudir del “Contes d’anar i tornar”, a càrrec de narradors de l’associació ANIN i jocs de construcció i participació a càrrec de Gest Lúdic L’Obrador.

A més, el dissabte 3 de juny hi ha programada una Nit d’estels al santuari de Santa Quitèria (Vilanova del Vallès). De les 21.30 a les 23.30 h, es farà una introducció al coneixement del cel, observació dels astres a ull nu i de planetes amb el telescopi. És necessari preinscriure’s a: nitdestels@fusic.org.

Prèviament, la cita poètica del diumenge 7 de maig va permetre tothom gaudir de l’espectacle familiar “Picaplat”, amb Tantàgora.

Per la seva banda, el programa escolar del Viu el parc s'adreça als alumnes de 5è de primària de les escoles dels municipis del Parc. L'entorn natural, el patrimoni històric i cultural, l'ús públic i la gestió dels parcs són els eixos fonamentals del treball escolar i consta d'una visita a l'aula i d'una sortida conjunta a algun indret destacat del Parc. Les dues activitats són complementàries i apropen els alumnes dels municipis del Parc de la Serralada Litoral al coneixement dels seus valors.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Poesia als Parcs, Litoral, Educació ambiental, Poesia als parcs, Dia Europeu dels Parcs, Educació ambiental, Viu el parc,