Montseny

Ja us podeu inscriure a les jornades de debat 'Dones del Montseny'

$urlFileEntry

Grup de treball. Autor: XPN

12/06/2017

Les jornades de debat 'Dones del Montseny', coorganitzades pel Parc Natural del Montseny. Reserva de la Biosfera i l’Ajuntament de la Garriga, es faran el divendres 2 i el dissabte 3 de juny a Can Raspall de la Garriga. La participació és oberta a tothom si bé cal inscriure’s.

D’acord amb els Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, la Reserva de la Biosfera i Parc Natural del Montseny ha proposat la creació d’un grup de treball per a la igualtat entre dones i homes que conviuen en l’àmbit de la Reserva de la Biosfera. L’objectiu principal és fer valer el punt de vista femení en la presa de decisions, apoderar les dones rurals del Montseny, detectar les mancances que puguin tenir i cercar la manera de posar-hi solució.

El tret de sortida per a la constitució del grup de treball tindrà lloc el 2 i 3 de juny a l’edifici Can Raspall de la Garriga amb les jornades “Dones del Montseny”, gràcies a les quals durant dos dies es coneixeran experiències d’èxit realitzades a altres reserves de la biosfera d’arreu del món i s’obrirà el debat.

El divendres 2 de juny, el programa inclou ponències sobre la igualtat de gènere i el món rural i sobre els programes d’inserció sociolaboral de les dones a la Reserva de la Biosfera Alto Bernesga, una xerrada a càrrec de Benedicta Rodríguez, gerent de la Fundació Reserva de la Biosfera Alto Bernesga, León.

Estefania Daswani, tècnica de l’Àrea d’Agricultura i Desenvolupament Rural del Cabildo de Tenerife, presentarà el projecte “Mujeres Rurales”, i Martha Ruiz Corzo (Paty), activista ecològica, presentarà el programa de les dones de la Reserva de la Biosfera de Sierra Gorda, a Mèxic.

El programa inclou altres presentacions centrades en el Pla Estratègic d’Igualtat al Montseny, amb Laia Doltra, tècnica de l’Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona; el treball per a la Igualtat de Gènere d’àmbit municipal (a càrrec de Núria Branzuela, tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament de la Garriga); el cas d’una empresa compromesa amb una Reserva de la Biosfera (ponència de Cristina Bañobre de “Da terra do pais” - Reserva de la Biosfera Mariñas coruñesas e terras do mandeo. La Coruña), i l’experiència al Montseny en clau femenina, amb l’artesana i emprenedora a El Talleret del Clot, Laia Aguilà.

El divendres 2 de juny es clourà la jornada amb l’espectacle "Ellas... Agua y tierra" de la companyia Revolotearte al Teatre de la Garriga - el Patronat.

L’endemà, dissabte 3 de juny, està previst que es constitueixi el Grup de Treball per a la Igualtat al Montseny i es treballi en diferents grups per a l’obtenció d’una proposta d’estratègia per a la Igualtat de Gènere a les Reserves de la Biosfera Espanyoles.

La iniciativa és oberta a tothom, cal inscriure’s prèviament.

Descarregueu-vos el programa aquí.

Més informació i inscripcions:   

Tel. 938 475 102 (de dl. a dv. de les 9 a les 16 h)

Formulari d'inscripció a la jornada

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona i XPN

Categoria: Montseny, Educació ambiental, Educació ambiental,