Montseny
Es va presentar a les 3es Jornades de Patrimoni Etnològic

L'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Montseny continua sent un referent

$urlFileEntry

Aplec de Sant Elies. Autor: J. Lluís Òdena

20/06/2017

Vuit anys després del seu inici, l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Montseny continua servint de model per a nous territoris, que veuen com un referent aquest projecte reconegut com a bona pràctica per la UNESCO.

El divendres 9 de juny, l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Montseny ha tornat a presentar-se com a exemple en un fòrum públic d’especialistes. Aquesta vegada ha estat a les 3es Jornades de Patrimoni Etnològic, organitzades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.

Enguany, la reunió ha estat dedicada a la interacció entre l’immaterial i el natural, un aspecte que el projecte dut a terme a la Reserva de la Biosfera del Montseny va abordar de manera pionera.

Durant la participació es van presentar els principals aspectes que van caracteritzar el projecte i que la UNESCO va valorar per reconèixer-lo com a bona pràctica: el caràcter pioner, el seguiment de la Convenció de la UNESCO, la xarxa institucional, l’àmplia participació popular, la interdisciplinarietat, la capacitat de replicació i la contribució al desenvolupament sostenible.

A les Jornades també es va presentar l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre i es va destacar el fet que el treball desenvolupat prèviament al Montseny es va fer servir de referent.

Per a més informació i aportacions a l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Montseny, podeu consultar la pàgina web, la pàgina de Facebook o bé descarregar-vos el fullet informatiu del projecte, editat recentment.

compartir

Font de la informació: Institut del Patrimoni Cultural Immaterial (IPACIM)

Categoria: Montseny,