Montseny
Reconegut per la UNESCO com a bona pràctica

S’edita un tríptic per promoure la participació a l’Inventari del patrimoni cultural immaterial del Montseny

$urlFileEntry

Ball de gitanes a St. Esteve Palautordera. Autor: IPACIM

19/07/2017

El Montseny té una riquíssima cultura popular formada per tradicions orals, costums, balls, músiques, coneixements relacionats amb la natura, tècniques artesanals, cuina tradicional, etc. L'Inventari del patrimoni cultural immaterial és l’eina amb la qual la gent que manté vives aquestes tradicions decideix que són patrimoni i que, per tant, cal protegir-les i garantir-ne la continuïtat.

Fa uns anys ja es van inventariar 279 elements, que podeu consultar a la pàgina web del Patrimoni cultural immaterial del Montseny. Aquell projecte va ser reconegut per la UNESCO com una bona pràctica d’àmbit internacional. Ara es vol millorar i ampliar aquest inventari i només es pot fer amb la participació de la població del Montseny, l’única que, d’acord amb la UNESCO, pot dir quin és el seu patrimoni.

El tríptic, que s’acaba d’editar amb el suport de la Reserva de la Biosfera i Parc Natural del Montseny, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona i l’Institut del Patrimoni Cultural Immaterial (IPACIM), explica de manera succinta què és i per a què serveix l’inventari i informa sobre les maneres de col·laborar-hi.

Atès que la informació és el primer pas per valorar allò que es té i per ajudar a mantenir viu el patrimoni, us convidem a formar part d’aquesta iniciativa.

Com col·laborar amb l’Inventari del patrimoni cultura immaterial del Montseny?

Podeu participar de diverses maneres: proposant nous elements per incloure a l’Inventari (festes, jocs, cançons, costums, tradicions, alimentació tradicional, artesanies, creences, llegendes, etc.); enviant fotografies o vídeos d’elements ja inventariats, o aportant més informació d’elements ja inventariats.

Per a més informació i enviar les vostres propostes, escriviu-nos a montsenyunesco@gmail.com i farem constar el vostre nom al nostre web.

Recordeu que, a més a més de la pàgina web, també podeu fer-vos seguidors de la pàgina de Facebook.

 

 

compartir

Font de la informació: IPACIM

Categoria: Montseny,