Montseny
Enguany, ha augmentat considerablement la participació

Finalitza el 2n Concurs de Receptes de la Reserva de la Biosfera del Montseny

$urlFileEntry

Moment del tast a Montseny. Autor: Joan Valera

17/11/2017

Després de Fogars de Montclús, Seva, Arbúcies i Viladrau, la sessió del 12 de novembre a Montseny va culminar la segona edició del Concurs de Receptes de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

El Casal de Cultura de Montseny, que acull una magnífica col·lecció d’esquelles de més de 1.000 peces i una amena exposició sobre la relació entre les persones i el territori, va ser l’escenari escollit per a la darrera sessió de la 2a edició del Concurs de Receptes de la Reserva de  la Biosfera del Montseny. En aquest enllaç, trobareu tota la informació sobre aquestes exposicions permanents.

En la categoria de primers plats, Montserrat Recolons, que ja va participar l’any passat, es va endur el premi amb una original i exquisida truita d’escarola, feta amb ous de les seves gallines i escarola del seu hort.

També repetia concurs la Francesca Riera, que després d’endur-se el premi final l’any passat amb uns farcellets de col, aquest any presentava un pollastre de pagès amb sabateres. La sabatera és un bolet tan valorat com difícil de trobar, amb una textura i un sabor únics que van fer guanyador el plat en la categoria de segons.

En les postres, el jurat es va decantar per una refrescant terrina de fruites, nous i avellanes de Clara Enríquez, que s’estrenava aquest any. Fet amb la fruita seca i magranes dels arbres del seu jardí, aquest plat d’aparença menys tradicional representa també perfectament el paisatge antropitzat del massís. Gaudiu de les imatges i obriu la gana amb l'àlbum de fotografies de la trobada a Facebook del Parc Natural del Montseny.

Aquests tres plats passaran ara a la fase final, on hauran de competir amb els guanyadors de les sessions fetes a Fogars de Montclús, Seva, Arbúcies i Viladrau. Finalitzada la primera fase, on hi ha hagut un notable increment de participants i s’ha superat amb escreix el nombre de plats de l’any passat, li correspon ara al jurat general triar els tres millors plats de tots. Us informarem oportunament del veredicte. I si esteu pensant a participar-hi l’any que ve, envieu-nos les vostres idees per animar tota la gent a qui li agrada cuinar.

 

compartir

Font de la informació: Institut del Patrimoni Cultural Immaterial (IPACIM)

Categoria: Montseny,