Montseny
Realitzada gràcies a la tasca de l'Associació Martinet i l'Associació Hàbitats

S'inaugura la restauració de la resclosa de la riera de Martinet

$urlFileEntry

Moment de la inauguració. Autor: Ass. Hàbitats

20/11/2017

El dissabte 18 de novembre a les 10 h va tenir lloc la inauguració oficial de la resclosa de la riera de Martinet, a Aiguafreda i dins el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Després de més de dos anys de feina realitzada per dues associacions del territori (l’Associació Martinet i l’Associació Hàbitats), finalment es va poder mostrar davant d’una seixantena de persones el magnífic resultat de la tasca feta.

Les autoritats que han col·laborat amb el projecte van explicar als presents la vinculació de l'Associació Martinet i l’Associació Hàbitats per a la millora i arranjament dels entorns de la riera de Martinet. La restauració de la resclosa de Martinet ha estat un projecte d’èxit pel treball en xarxa, la participació ciutadana i la implicació de les diverses administracions locals. 

Després dels parlaments del director del Parc Natural del Montseny, els alcaldes d’Aiguafreda i Seva i els presidents de l’Associació Hàbitats i l’Associació Martinet i d’un bon esmorzar a la font dels Enamorats d’Aiguafreda, el grup es va desplaçar fins a la resclosa, on també es va descobrir un plafó interpretatiu que explica la curiosa història d’aquesta infraestructura hidràulica.

Les obres de finalització de la resclosa van tenir lloc també gràcies a una acció de voluntariat que es va realitzar amb el Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals el passat 27 de maig de condicionament de l’entorn de la resclosa.

Aquest projecte compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Aiguafreda, l’Ajuntament de Seva i la Reserva de la Biosfera del Montseny.

Per a més informació, podeu llegir la crònica d'Associació Hàbitats de la inauguració en aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Associació Hàbitats

Categoria: Montseny, Biodiversitat, Hidrologia, Gestió del medi,