Garraf
Al Parc del Garraf

Reconstrucció dels safaretjos de Mas Vendrell, a Olivella

$urlFileEntry

Grup de voluntaris participants. Autor: Cercle Voluntaris

12/03/2018

Una cinquantena de voluntaris del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals van dedicar el matí del dissabte 10 de març a realitzar tasques de recuperació i neteja dins l’itinerari SL-C 100 Castell Vell d’Olivella, al Parc del Garraf.

Els tècnics del Parc del Garraf van rebre la cinquantena de voluntaris a l’entrada d’Olivella i els van conduir per una part de l’itinerari fins a la zona de treball, als voltants del Mas Vendrell.

Allà es van dividir en cinc grups per poder cobrir les diverses feines a fer: uns quants voluntaris van dedicar el matí a envernissar amb oli capses niu per a penjar-les després, un cop seques; un altre grup es va dedicar al buidatge i adequació del safareig; un altre a l’esporga de brancatge de pi com a part de la prevenció contra incendis; alguns voluntaris van arranjar un mur de pedra seca, i un últim grup es va ficar dins una antiga cisterna d’una masia per buidar-la de fangs i altres elements.

Un cop enllestida la feina, tot el grup va poder gaudir de la resta de l’itinerari SL-C 100 Castell Vell d'Olivella amb les explicacions i interpretacions tant del patrimoni cultural com del natural per part de la Pilar Carbó (guia de natura de la Masia la Fassina, de Jafre) i en Salvador Garreta (tècnic de cultura d’Olivella). La cova de Muntaner, el Barret del Rector, l’església Vella, la barraca del Borregaire... un itinerari esquitxat de perles de patrimoni natural i cultural, molt recomanable i alhora no pas dels més concorreguts del Parc del Garraf!

El regal final va ser creuar-se amb els cavalls de la Fundació Miranda, dedicada a la recuperació de cavalls maltractats o abandonats, que estan passant l’hivern pasturant al Parc.

 

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Garraf, Educació ambiental, Cercle de voluntaris, Biodiversitat, hàbitats, Educació ambiental, Gestió del medi,