Montseny
S'inaugura el 16 de maig

La Casa de Cultura de Girona acull una exposició sobre el tritó del Montseny

$urlFileEntry

Dibuix del tritó del Montseny. Autor: Xavi Reñé

02/05/2018

L'exposició 'El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!' està formada per vuit plafons i una reproducció a escala del tritó del Montseny que ajuden a conèixer de prop aquesta espècie.

El tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) és un endemisme dels torrents del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Pel fet de ser una espècie que es troba en perill crític d'extinció, va sorgir la necessitat de protegir-la en el marc del projecte Life Tritó Montseny.

Els projectes Life són els principals mecanismes de la política ambiental de la Unió Europea per contribuir a l'aplicació, desenvolupament i millora de les polítiques ambientals europees.

La inauguració d'aquesta exposició, que porta per títol 'El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!', es farà el dimecres 16 de maig a la Casa de Cultura de Girona i es comptarà amb la presència de Jesús Calderer, diputat adjunt d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, i Lluís Costabella, diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona.

Aquell mateix dia hi haurà la xerrada "El tritó del Montseny: de la genètica a la conservació", a càrrec d'Emilio Valbuena-Ureña, rehabilitador de fauna del Centre de Fauna de Torreferrussa i professor associat de la Unitat de Zoologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Per la seva banda, Daniel Guinart presentarà el projecte Life Tritó Montseny. L'acte s'emmarca en el Dia Europeu dels Parcs

Està previst que el conjunt de l'exposició sigui itinerant per diferents indrets del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Us en seguirem informant.  

Per a més informació sobre el tritó del Montseny, podeu consultar la pàgina web del projecte Life, visionar els vídeos del canal Youtube del Life Tritó Montseny, fer un seguiment a Twitter a partir de l'etiqueta #LifeTritóMontseny i descarregar-vos el díptic següent

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Educació ambiental, Notícies d'arreu, Dia Europeu dels Parcs, Biodiversitat, fauna, vertebrats, amfibis, Educació ambiental, Divulgació, Ponències, Exposicions, Diputació de Barcelona,