Montseny
Amb la participació de set escoles de l’àmbit del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny

Els prats del Brull acullen la sortida escolar del programa Viu el parc

$urlFileEntry

Suli, la dona d'aigua. Autor: Viu el parc

11/06/2018

Els dies 22 i 29  de maig, prop de 250 alumnes de les escoles l’Estelada de Cànoves i Samalús, La Muntanya d’Aiguafreda, Vallmanya de Sant Esteve de Palautordera, Els castanyers de Viladrau i Tagamanent, Giroi i Puiggraciós de la Garriga van gaudir de la festa del Viu el parc.

Els infants, vinguts de diferents racons del Montseny, es van trobar al Brull per fer una fira d’intercanvi d’itineraris amb les altres escoles. Aquests itineraris havien estat elaborats per ells, dins del programa “El Montseny a l’escola” dut a terme als centres del Montseny al llarg de la primària. A l’inici del dia, els diferents grups van haver d’ubicar el Brull i el seu municipi dins un mapa del Montseny així com també ubicar les altres escoles que participaven a la festa.

Un cop situats, es van endinsar en un bosc proper al Brull per descobrir que en aquell boci de paisatge es podia trobar una gran diversitat natural. Això va permetre als educadors crear uns mosaics fotogràfics a partir de les observacions dels alumnes.

Durant la segona part del mati, les escoles van disposar d’un temps per poder organitzar la fira d’intercanvi i fer algun joc. A la fira, els grups es van dividir en dos, de manera que una meitat explicava l’itinerari dissenyat i l’altra anava a visitar els altres itineraris. Finalment, la fira es va concloure tot parlant sobre com havia anat l’experiència.

Al final de la jornada, els infants van gaudir de la visita de la Suli, una dona d’aigua del Montseny (interpretada per la Susana Borderia) que va concloure la festa amb una emotiu comiat del programa “El Montseny a l’escola”.

El programa escolar Viu el parc, promogut per l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, és una excel·lent oportunitat per fer una trobada entre alumnes de diferents escoles en un espai natural proper a casa.

compartir

Font de la informació: Viu el parc / CIMA

Categoria: Montseny, Educació ambiental, Educació ambiental, Educació ambiental, Viu el parc,