Montseny
Amb la participació de setze voluntaris d'una desena de països

Camp de treball internacional al conjunt arqueològic del Montgròs, al Brull

$urlFileEntry

Visita de Mut al conjunt arqueològic. Autor: Diputació Barcelona

10/07/2018

Del 27 de juny a l'11 de juliol i per setè any consecutiu es realitza, al conjunt arqueològic del Montgròs, un camp de treball internacional destinat a joves d’entre 18 i 29 anys, organitzat per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Brull i l’Oficina Tècnica de Parcs Naturals de la Diputació. El diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, va visitar el dilluns 9 de juliol el camp de treball, en què setze voluntaris amb tres monitors col·laboren en les tasques d’excavació.

En el decurs del treball de camp es difonen entre els voluntaris -procedents del Canadà, la Xina, Turquia, Ucraïna, Polònia, Dinamarca, Bèlgica, Itàlia, França i Catalunya- coneixements de metodologia arqueològica i de cultura material a través del objectes trobats a l’excavació. Com a complement, es fan xerrades sobre història antiga, materials arqueològics, el Parc Natural del Montseny i diverses sortides culturals.

El conjunt arqueològic del Montgròs, que consta d’una important fortificació ibèrica (segles V-III aC) i d’un mas medieval (segles X-XV), és propietat de la Diputació de Barcelona. El Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) té cura de la seva consolidació i restauració des del 1975 i, des del 1996, s’ocupa de totes les intervencions orientades al seu descobriment, restauració i explotació científica i cultural, tals com l’excavació arqueològica, la intervenció arquitectònica, l’adequació per a la visita i, en col·laboració amb l’Ajuntament del Brull i l’Oficina Tècnica de Parcs Naturals, de les activitats de difusió.

Aquest camp complementa la recerca sistemàtica que es fa al jaciment i es treballa a la porta bastida al segle IV aC, per avançar en el coneixement de l’accés al recinte fortificat i recuperar la configuració del terreny original. La Diputació de Barcelona finança la direcció tècnica de la recerca arqueològica i l’allotjament dels voluntaris amb un import de 10.000 euros.

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona

Categoria: Montseny,