Montseny
El recital va aplegar una cinquantena de persones

Sílvia Bel Fransi i Sílvia Comes omplen de poesia la font Bona de Sant Marçal

$urlFileEntry

Recital a la font Bona. Autor: Tramoia

07/09/2019

El diumenge 5 d’agost, a les 12 h del migdia, enmig del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny es va crear un espai poètic en què una cinquantena de persones es van poder refugiar de la calor una estona. Sílvia Bel Fransi i Sílvia Comes van oferir ‘Pianto’, una personal i polièdrica aproximació al plor.

Encara mancava mitja hora per començar el recital, però una vintena de persones ja ocupaven les cadires i gaudien de les proves de so que feien Sílvia Bel Fransi i Sílvia Comes. La font Bona de Sant Marçal, un racó amagat en el massís del Montseny on l’aigua raja fresca i clara i l’ombra dels faigs plantava cara al sol imponent d’estiu, va ser l’escenari idoni per dur a terme el darrer recital del cicle Poesia als Parcs. Lletres i paisatges abans de marxar de vacances.

Fransi i Comes van oferir un viatge curatiu en què el plor era protagonista, però també ho era la rialla, el clown, un cor vermell que a voltes s’inflava i a voltes explotava, i la paraula, amb una guitarra de fons, com a fil conductor d’aquest espectacle, tot un crit a la llibertat en l’amor.

“Pianto” és la performance poètica del darrer poemari de Fransi, Deixar anar. Soliloqui en mi sostingut (Viena Edicions, 2018). En ell, la poeta ha abandonat “tota pregunta, tota resposta, i m’he deixat anar al més difícil que, per ventura, és el més senzill: el buit, el gran misteri, la perfecta paradoxa, el dubte definitiu”.

“Vam ser un amor | que per amor | vam deixar anar”, amb el darrer vers de “Deixar anar”, composició recollida al poemari, Fransi es va acomiadar d’un nombrós públic que va poder gaudir de la poesia a l’ombra de la fageda de la font Bona de Sant Marçal, del so de la guitarra de fons i de la melodia de l’aigua que brollava.

Poesia als parcs. Lletres i paisatges

Poesia als parcs. Lletres i paisatges és un cicle poètic que va néixer el 2005 dins el marc del programa Viu el parc. Aquest cicle es basa en un seguit de lectures i recitals poètics que es duen a terme a cada un dels deu espais de la Xarxa de Parcs Naturals i a d’altres espais naturals protegits de dins o fora de Catalunya, amb qui la Diputació de Barcelona manté vincles culturals per raó d’agermanaments estables o convenis específics establerts amb entitats culturals o conservacionistes del país o l’estranger, com ara l’Obra Cultural de l’Alguer, a Sardenya.

Des de l’any 2008, el programa compta amb el suport i la col·laboració de la Institució de Lletres Catalanes, adscrit al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb qui des del 2010 la Diputació de Barcelona té subscrit un conveni de col·laboració mútua per donar suport al cicle.

Descarregueu-vos el programa complet, aquí. No us perdeu els propers recitals. El 30 i 31 d'agost, el cicle desembarca a Sardenya i, al setembre, us esperem a la cartoixa d'Escaladei, al Parc Natural de la Serra de Montsant (16 de setembre), al Parc Natural de la Serra de Collserola (20 de setembre) i al Parc del Montnegre i el Corredor (23 de setembre).

compartir

Font de la informació: Tramoia Produccions Culturals

Categoria: Montseny, Educació ambiental, Poesia als parcs, Educació ambiental, Viu el parc,