Xarxa de Parcs Naturals S'organitzen nombroses activitats en línia

El binomi entre la protecció de la natura i la salut centra la commemoració del Dia Europeu dels Parcs

Dia Europeu dels Parcs. Autor: Oriol Clavera
Dia Europeu dels Parcs. Autor: Oriol Clavera
13/05/2020

'Protegir la natura és protegir la nostra salut' és el lema enguany del Dia Europeu del Parcs, que se celebra el 24 de maig. A causa del confinament per la pandèmia, les activitats presencials previstes s'han substituït per altres virtuals, com ara dos seminaris en línia i publicacions amb crides a la ciutadania als canals d'Instagram tant de la xarxa EUROPARC com de biblioteques municipals en el marc del projecte 'Parcs i biblioteques... naturalment!'.

Montnegre-Corredor En el marc del seguiment d'amfibis que realitza el Parc amb la col·laboració del GRENP

Es detecten tritons d'Anatòlia i tritons alpins al Parc del Montnegre i el Corredor

Mascle i femella de tritó alpí. Autor: GRENP
Mascle i femella de tritó alpí. Autor: GRENP
12/05/2020

La matinada del 6 de maig en una jornada rutinària de seguiment de les basses amb tritons exòtics del Parc del Montnegre i el Corredor, agents de la Secció del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) van acompanyar els guardes del Parc del Montnegre i el Corredor i membres del Grup de Recerca de l'Escola de la Natura de Parets del Vallès (GRENP) per fer el seguiment de les poblacions de tritons exòtics. Aquesta col·laboració amb els agents del SEPRONA va ser a demanda d'aquests darrers per tal de conèixer de primera mà la problemàtica.

Marina S'ha actuat sobre un rebrot després de l'actuació principal del 2019

Nova actuació contra el 'Tomicus destruens' a Santa Coloma de Gramenet

Troncs dels pins afectats. Autor: XPN
Troncs dels pins afectats. Autor: XPN
11/05/2020

L'actuació ha consistit en la tallada i trituració de deu pins pinyers afectats per Tomicus destruens dins la finca de Torre Pallaresa, al terme municipal de Santa Coloma de Gramenet. En aquesta mateixa zona ja s’havia actuat en una àrea de 28 hectàrees el passat hivern-primavera del 2019 gràcies al projecte liderat pel Departament de Boscos de la Generalitat de Catalunya.

Xarxa de Parcs Naturals Ja podeu consultar la gravació del debat en el canal Youtube de la XCN

Sessió de debat en línia 'Emergència ecològica i COVID-19'

'Emergència ecològica i COVID-19’. Autor: XCN
'Emergència ecològica i COVID-19’. Autor: XCN
08/05/2020

La Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) organitza el proper dimarts 19 de maig, entre les 18 i les 19 h, la sessió de debat en línia ‘Emergència ecològica i COVID-19’. El seminari compta amb la participació de Carles Castell, Josep Maria Mallarach i Cristina Sànchez. Pilar Sampietro moderarà el debat. Per assistir-hi, cal inscriure’s prèviament.

Parc Fluvial Besòs Sigueu curosos amb el compliment de les normes i recomanacions d’autoprotecció

El Parc Fluvial del Besòs allarga el seu horari i obre des de les 8 h del matí fins a les 9 h del vespre

Parc Fluvial. Autor: Parc Fluvial del Besòs
Parc Fluvial. Autor: Parc Fluvial del Besòs
04/05/2020

A partir del dimarts 5 de maig, el Parc Fluvial del Besòs reobre els seus accessos amb un horari que va de les 8 h del matí fins a les 21 h del vespre. Volem apel·lar a la responsabilitat individual en el compliment de les normes i recomanacions d’autoprotecció i respectar les recomanacions i les obligacions dictades per les autoritats sanitàries que promouen la distància social per garantir la màxima protecció de les persones.

Montnegre-Corredor Amb membres del GRENP, IBE CSIC-UPF i personal del Parc

Jornada de voluntariat per millorar l'hàbitat del tritó palmat d'un torrent del Montnegre

Voluntaris i personal Parc. Autor: D. Fernández / GRENP
Voluntaris i personal Parc. Autor: D. Fernández / GRENP
04/05/2020

El passat mes de març, un grup de voluntaris del Grup de Recerca de l’Escola de la Natura de Parets del Vallès (GRENP) i de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE UPF-CSIC) amb guardes forestals del Parc del Montnegre i el Corredor van restaurar dos gorgs d’un torrent de Tordera per millorar l’hàbitat del tritó palmat (Lissotriton helveticus) molt malmès pel temporal Glòria.

Montseny | Guilleries-Savassona | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Amplieu la informació en la web Conservació de la biodiversitat a la XPN

Resultats dels acords de custòdia per a la conservació del cranc de riu a la Xarxa de Parcs Naturals

Creació d'un gorg amb maquinària. Autor: XPN
Creació d'un gorg amb maquinària. Autor: XPN
04/05/2020

Entre els anys 2017 i 2019, es van establir quatre acords de custòdia amb propietaris de finques privades ubicades a la Xarxa de Parcs Naturals amb presència de cranc de riu, una espècie en perill d'extinció. Aquests en són els resultats.

Montnegre-Corredor Es fa amb helicòpter

La Generalitat de Catalunya farà un tractament aeri per controlar l'eruga peluda del suro al Parc del Montnegre i el Corredor

Erugues de 'Lymantria'. Autor: XPN
Erugues de 'Lymantria'. Autor: XPN
04/05/2020

Entre el 7 i el 20 de maig, en funció de la climatologia, la Generalitat de Catalunya aplicarà un tractament biològic (Bacillus thuringiensis subsp. kurstaki) amb helicòpter de control de l'eruga peluda del suro (Lymantria dispar) a diferents indrets del Parc del Montnegre i el Corredor amb alzinars i suredes (2.304 hectàrees).

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona | Parc Fluvial Besòs Aquesta normativa queda recollida al BOE: Ordre SND/380/2020, de 30 d’abril de 2020

Noves disposicions de mobilitat a partir del dissabte 2 de maig

Aparcament tancat. Autor: XPN
Aparcament tancat. Autor: XPN
01/05/2020

A partir del dissabte 2 de maig, d'acord amb la normativa marcada per les autoritats sanitàries es permeten les passejades i la pràctica individual d'esport a l'aire lliure. Hem actualitzat amb aquestes novetats i la manera com afecten els parcs de la Xarxa de Parcs Naturals la nostra pàgina FAQS - Preguntes i respostes freqüents.

Mostrando el intervalo 11 - 20 de 20 resultados.