Rutes teatralitzades inclusives


Els espais naturals són el millor escenari possible per integrar natura, cultura i història mitjançant l'expressió artística i el llenguatge simbòlic del teatre. Les visites teatralitzades a espais naturals protegits donen vida al patrimoni natural, cultural i etnogràfic i permeten descobrir els seus orígens i evolució d'una manera amena, associada a un record agradable, elements que reforcen la vinculació afectiva amb l'espai i motiven una actitud de respecte i admiració. Per això s'ha proposat la creació de rutes teatralitzades que faciliten, especialment, l'accés i la participació de persones amb diferents tipus de discapacitats, però alhora, que siguin inclusives, això és, que vagin dirigides a tots els públics, tingui o no alguna discapacitat.

 

Rutes teatralitzades inclusives:

"Emboscada, un viatge pels cinc sentits" (Sant Llorenç del Munt i Obac)

"Aigua, un viatge pels cinc sentits" (Montseny)

"Camins, un viatge pels cinc sentits" (Montnegre i el Corredor)

 

Informació i reserves

Tel. 937 855 461 (de dilluns a divendres, de les 8.30 a les 17.30 h) / 937 435 468 (cap de setmana i festius, de les 10 a les 14 h)

A/e: rutesteatre@diba.cat.

 

"Emboscada, un viatge pels cinc sentits" (Sant Llorenç del Munt i Obac)

Nova ruta inclusiva que es realitza al llarg de l'itinerari accessible de la Casa Nova de l'Obac fins l'Obac vell, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, i en el qual intervenen dos actors i un educador ambiental.

“Emboscada, un viatge pels cinc sentits”, té com a protagonistes el bandoler Capablanca i l’Ermesinda, la pubilla del mas dels Ubach. Una emboscada, una relació tortuosa, un robatori i un mas enrunat ens traslladen a l’època dels bandits. A més, aquests personatges ens faran explorar els sentits a partir d’elements de l’indret. Una proposta d'integració amb l'entorn, tot treballant les sensacions.

 

La participació és gratuïta, però cal fer reserva prèvia. A més a més, existeix la possibilitat d'un intèrpret de llenguatge de signes i el préstec de material adaptat per a la millora de la mobilitat durant l'itinerari

 
 
Calendari 2018  de la Ruta teatralitzada "Emboscada" al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac:
 

 

 

 


"Aigua, un viatge pels cinc sentits" (Montseny)

L'any 2013 es va materialitzar una segona ruta teatralitzada, en aquesta ocasió "Aigua. Un viatge pels sentits", al Centre d'Informació Can Casades, al Parc Natural del Montseny.

La ruta transita per l'itinerari adaptat de la font del Frare, amb una extensió de poc més d'un quilòmetre, vorejant la riera de Santa Fe.

També de la mà de personatges singulars, "Aigua" explora, en diferents parades, els cincs sentits (vista, tacte, oïda, gust i olfacte) i està adreçada a tos els públics.

Existeix la possibilitat d'un intèrpret de llenguatge de signes i el préstec de material adaptat per a la millora de la mobilitat durant l'itinerari.

 

Calendari 2018 de la Ruta teatralitzada "Aigua" al Parc Natural del Montseny:

26 de maig

30 de juny

28 de juliol

1 de setembre - AQUESTA ACTIVIAT S'HA ANUL·LAT -

22 de setembre

20 d'octubre

1 de desembre

 

Dades tècniques de la ruta "Aigua, un viatge pels cinc sentits"

Longitud: 800 m

Temps aprox.: 1 hora

Dificultat: baixa

Tipus: a peu, adaptada

Temàtica: paisatgística

 


"Camins, un viatge pels cinc sentits" (Montnegre i el Corredor)

La tercera ruta teatralitzada inclusiva és "Camins, un viatge pels sentits", als entorns del santuari del Corredor.

La ruta, amb una extensió de poc menys d'un quilòmetre i mig, transita per part de l'itinerari "La plana del Corredor". Aquest itinerari no està adaptat, però per la configuració amable del terreny és fàcilment transitable.

També de la mà de personatges singulars, "Camins" explora, en diferents parades, els cincs sentits (vista, tacte, oïda, gust i olfacte) i està adreçada a tos els públics.

La participació és gratuïta, però cal fer reserva prèvia. A més a més, existeix la possibilitat d'un intèrpret de llenguatge de signes i el préstec de material adaptat per a la millora de la mobilitat durant l'itinerari.

 

Calendari 2018 de la Ruta teatralitzada "Camins" al Parc del Montnegre i el Corredor:

14 d'abril

12 de maig

9 de juny

14 de juliol

15 de setembre

14 d'octubre

24 de novembre

 

 

Dades tècniques de la ruta "Camins, un viatge pels cinc sentits"

Longitud: 1450 metres

Temps aprox.: 60 min

Dificultat: baixa

Tipus: a peu, adaptada

Temàtica: naturalística

 


Equip gestor

CIMA (Centre d'Interpretació del Medi Ambient, SL)
Tel. 937 855 461 - 937 844 353
cima@cimaprojectes.com
www.cimaprojectes.com

interest