caes

Parc Agrari Jornades tècniques | Actes i presentacions | Act. gastronòmiques
de febr.
24
2019


Vine a passar un dia amb el BRAAVA

Arxiu Parc Agrari

Arxiu Parc Agrari

Horari d'inici: 10 h

Horari complet:
de 10 a 14 h

Lloc: Masia de Can Comas - Centre d' Informació i Gestió del Parc Agrari del Baix Llobregat
Camí del Sorral, s/n
08820 El Prat de Llobregat

Organitzadors: La Fundació Miquel Agustí i el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat

Telèfon: 933 788 190

A/e: parcagrari@diba.cat 

Públic a qui va dirigida l'activitat: General

Accés: gratuït

Descripció:

La col és una de les espècies cultivades que presenta major diversitat morfològica de la part comestible. La col de cabdell, la col paperina, la coliflor, la col de Brussel·les, la col llombarda, el bròquil o el brocolini descendeixen d’una mateixa espècie silvestre (Brassica oleracea L.), la qual ha estat modelada en diferents direccions segons les seleccions realitzades pels agricultors de cada territori.
El Projecte BRAAVA és una iniciativa que està desenvolupant la Fundació Miquel Agustí, impulsada pel Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, amb l'objectiu d'introduir noves varietats de BRAssiques amb Alt Valor Afegit, adaptades a la zona del Baix Llobregat, com a opció per a la diversificació productiva i econòmica del sector hortícola del Parc Agrari del Baix Llobregat. En aquest projecte l’elecció de les varietats és duta a terme pels diferents agents de la cadena agroalimentària (des dels agricultors, comercialitzadors i milloradors fins als restauradors i consumidors) amb l’ús de la selecció participativa, complementada amb dades de fenotipat de les varietats.
El diumenge 24 de febrer es volen donar a conèixer una mica més aquestes varietats a través de xerrades i tallers per a tots els públics on es podran veure, aprendre a cuinar i tastar aquestes verdures tant interessants dels del punt de vista nutricional.

Entre d'altres activitats, hi podreu trobar:

Xerrades

  • 10 h. Presentació del Parc Agrari i del projecte BRAAVA
  • 11 h. 'Com afecten els tractaments tèrmics al contingut nutricional de diferents cultivars del gènere Brassica'

Tallers per a tots els públics

  • 10.30 i 12 h. 'Com han canviat els vegetals que mengem?'
  • 10.30 i 12 h.'Demostració de cuina: aprofita allò que mai et menges de les cols'
  • 11 i 12.30 h. 'Què va ser primer, les cols o les persones?'

Showcooking BRAAVA a les 12.30 h

Consulteu el programa complet!

T'animes a passar un matí amb el BRAAVA?

Més informació: http://www.elcampacasa.com/


Categories: Jornades tècniques, Parc Agrari, Actes i presentacions, Act. gastronòmiques, general,

compartir