Garraf | Olèrdola | Xarxa de Parcs Naturals Actes i presentacions | Act. gastronòmiques | Degustacions
nov.
30
2018


Sopar maridat: El Peix de temporada

Horari d'inici: 21 h

Lloc: Aula Restaurant de l’Escola d'Hostaleria de Castelldefels
Plaça Esperanto, 2
Castelldefels

Organitzadors: Escola d'Hostaleria de Castelldefels (amb el suport del Parc a taula)

Telèfon: 936 365 485

A/e: ssanz@ehcastelldefels.com 

Públic a qui va dirigida l'activitat: General

Accés: Pagant

Preu: 35 €

Descripció:Sopar maridat: EL PEIX DE TEMPORADA

Sopar cuinat, servir i presentat pels alumnes de l’Escola d'Hostaleria de Castelldefels, en col·laboració del Parc a taula, de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú, la D.O. Penedès, Celler Credo, Can Ràfols dels Caus i Celler de l'Hospital Sant Joan Baptista de Sitges.

En aquest sopar l’Escola d'Hostaleria de Castelldefels ens proposa 6 plats on hi destaquen 3 espècies de peix: la mòllera de fang, la sírvia i el moll de roca. Són relativament fàcils de trobar a les peixateries encara que no molt reconegudes pel públic. Però més enllà del seu valor nutricional i culinari, que el tenen, són interessants perquè es pesquen només determinats mesos de l’any, cosa que permet diversificar el consum i restar pressió a altres peixos més demandats. El consum de peix de temporada, en general, permet que les espècies tinguin més temps per recuperar-se i un ús de les arts de pesca més sostenibles, com són les nanses, l'encerclament, el palangre o el tresmall. I tot això amb el maridatge de 7 vins de la D.O. Penedès.

El Parc a taula posa en comú posem en comú la tasca dels productors, elaboradors i restauradors a l’hora de difondre els valors dels espais naturals i els recursos que aquests ens ofereixen.

Requisits activitat: Cal reserva prèvia al 936365485 o ssanz@ehcastelldefels.com


Categories: Garraf, Olèrdola, Xarxa de Parcs Naturals, Parc a taula, Actes i presentacions, Act. gastronòmiques, Degustacions,

compartir