Garraf Conferències | Act. de tot l'any
gen.
12
2018


Cicle de conferències: 'Els divendres... història'

fins al 15/12/2018

Horari d'inici: 19.30 h

Horari complet:
Les conferències del cicle comencen a 2/4 de 8 de la tarda. Aproximadament durant una hora el conferenciant fa l'exposició del tema proposat i un cop ha acabat s'obre el debat que sol durar entre mitja hora i tres quarts d'hora.

Lloc: Petit Casal de Begues
Passeig de l'Església, 1
Begues

Organitzadors: Cipag. Col·lectiu per a la Investigació de la Prehistòria i l'Arqueologia de Garraf-Ordal

Telèfon: 606 805 537

A/e: cipagmedo@gmail.com  cipagbegues@gmail.com 

Públic a qui va dirigida l'activitat: Científic/estudiós

Accés: Gratuït

Descripció:

Com és ben conegut de tothom, l’èxit de la investigació arqueològica obliga a actuar tant en el camp de la investigació científica dels jaciments arqueològics com en la seva difusió. Quan els projectes de recerca arqueològica es fan grans, també és necessari que el col·lectiu d’investigadors participants i tota la gent que s’aplega a l’entorn del projecte (col·laboradors, estudiants, patrocinadors...) vagin sent assabentats del progrés i dels resultats de la investigació del projecte propi, per tal de posar-se al dia, homogeneïtzar la informació de la que l’equip disposa i mirar, alhora, en quina faceta és més útil la seva col·laboració i que aquesta, a més, resulti enriquidora per als objectius del projecte. Quan els projectes es fan grans, també necessiten conèixer que està passant als projectes i als jaciments del mateix territori per tal de coordinar la investigació i mirar de trobar models i sinergies que s’adeqüin al conjunt de la diferent investigació duta a terme en el territori.
Amb aquests paràmetres com a principals objectius, des de Cipag vàrem engegar a la tardor de 2016 un cicle anual de conferències que batejarem amb el nom de Els Divendres...Història. El cicle s’emmarca dins del programa “Begues Arqueològic. Horitzó 30” que agrupa totes les activitats que efectua Cipag amb subvenció municipal com a denominador comú. Aquest cicle, d’altra banda, també s'entronca amb el projecte de recerca 2014-17 de Cipag “Les comunitats prehistòriques del Massís de Garraf nord”.
Així doncs, Els divendres...història pretén, alhora, apropar a estudiants, arqueòlegs, investigadors, historiadors, museus, centres d’estudis, entitats culturals, estudiosos i públic en general els problemes de la prehistòria i la història a l’entorn del massís de Garraf, aprofundint en temes concrets que s'aniran desgranant per part dels investigadors que actualment estan treballant en els diferents projectes de recerca encetats al massís. Els Divendres...Història pretén ser un cicle científicament precís i divulgativament acurat.
El format del cicle serà mensual (consulteu el Pdf adjunt aquí), el primer divendres de cada més, a 2/4 de 8 de la tarda, i les sessions es desenvoluparan en la sala polivalent de petit format (30-40 persones) del Petit Casal de Begues, a la planta de sobre del Punt d'Informació del Parc Natural a Begues, edifici que, a més, acull a les entitats beguetanes vinculades als estudis del territori, entre elles Cipag.
El cicle es va iniciar el mes de novembre de 2016 i s'ha desenvolupat, ininterrompudament, durant 2017 sense faltar a cap de les cites. Com es pot comprovar, a hores d’ara, estan ja programades les sessions fins al segon trimestre de 2019, fet que ens indica l’aprofundiment, varietat i amplitud de la temàtica a desenvolupar, alhora que l'arrelament i bona acollida que el cicle esta tenint entre la població del massís.
Tothom hi és convidat a participar! bé parlant...bé escoltant...bé debatent...

Les sessions es duran a terme el primer divendres de cada mes, llevat els mesos de gener, abril i desembre que seran el segon divendres.
 


Categories: Garraf, Conferències, Act. de tot l'any,

compartir