Xarxa de Parcs Naturals Cursos i tallers
abr.
09
2018


Curs: Eines per a la gestió i millora de la infraestructura verda local

fins al 08/06/2018

Horari d'inici: Veure les sessions del curs

Lloc: Sessions presencials: Edifici 14 i 25 del Recinte de l'Escola Industrial
c/ Comte d'Urgell 187
Barcelona

Organitzadors: Diputació de Barcelona

Telèfon: 934 022 425

A/e: gs.espaisn@diba.cat 

Públic a qui va dirigida l'activitat: Científic/estudiós

Accés: gratuït

Descripció:

La Diputació de Barcelona ofereix aquest curs als ens locals amb l'objectiu d'introduir els conceptes de serveis dels ecosistemes i infraestructura verda, essencials per comprendre una nova visió de l'ordenació del territori que incorpora la conservació del patrimoni natural. Aquest nou enfocament constitueix l'essència de diverses iniciatives internacionals, com els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, o l'Estratègia de la UE sobre biodiversitat 2020, que els estat membres han de desenvolupar.  

Al llarg del curs i mitjançant els recursos que ens ofereix el SITxell (Sistema d'Informació Territorial de la xarxa d'espais lliures, www.sitxell.eu) s'identificaran les característiques dels principals serveis ecosistèmics i elements de la infraestructura verda a escala local per tal d'acabar elaborant un esbós de proposta d'infraestructura verda local i de les principals accions a desenvolupar en aquest marc, per a un municipi concret.

El curs serà impartit per tècnics de l'Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial i de la Gerència de serveis d'espais naturals, amb la col·laboració del Servei d'Urbanisme de la Diputació de Barcelona i de la Sub-direcció General d'Estratègies Territorials i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Requisits activitat:

Destinataris: Comandaments i tècnics vinculats a la planificació i la gestió territorial a escala local

Modalitat: Semipresencial - 30 h repartides en 13 h 30' presencials (3 sessions) i 16 h 30' en línia (4 sessions)

Inscripcions: Mitjançant la plataforma Gestforma


Categories: Cursos i tallers, Xarxa de Parcs Naturals, Cursos, Biodiversitat, Planificació i avaluació, Gestió del medi, Informació tècnica, Cartografia, Bases de dades,

compartir

 

Recursos.

Sessions del cursSessions del curs