Montseny Expos. temporals | Educació ambiental
maig
16
2018


Exposició: 'El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!' - Dia Europeu dels Parcs

fins al 21/05/2018

Dibuix: Xavi Reñé

Dibuix: Xavi Reñé

Horari d'inici: Inauguració: dimecres 16 de maig a les 18 h

Horari complet:
de 9.30 a 21 h

Lloc: Casa de Cultura de la Diputació de Girona
Plaça de l'Hospital, 6
Girona

Organitzadors: Diputació de Girona

Telèfon: 972 202 013

A/e: p.montseny@diba.cat 

Públic a qui va dirigida l'activitat: General

Accés: gratuït

Descripció:

L'exposició ''El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!'' està formada per vuit plafons i una reproducció a escala del tritó del Montseny que ens ajudaran a conèixer de prop a aquesta espècie. Aquesta espècie és un endemisme dels torrents del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Al ser una espècie que es troba en perill crític d'extinció, va sorgir la necessitat de protegir-la en el marc del projecte Life Tritó Montseny. Els projectes Life són els principals mecanismes de la política ambiental de la Unió Europea per contribuir a l'aplicació, desenvolupament i millora de les polítiques ambientals europees.
La inauguració d'aquesta exposició es farà el proper dimecres 16 de maig a la Casa de Cultura de Girona. L’acte també inclourà una breu presentació del projecte Life Tritó Montseny i la conferència “El tritó del Montseny: de la genètica a la conservació”, a càrrec del Sr. Emilio Valbuena-Ureña, rehabilitador de la fauna del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrusa i professor associat de la UAB.

Programa

18.00 h. Inauguració de l’exposició itinerant sobre el tritó del Montseny “El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny”, amb parlaments del Sr. Jesús Calderer, diputat adjunt d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i del Sr. Lluís Costabella, diputat delegat de Medi Ambient de la Diputació de Girona.

18.15 h. Presentació del projecte Life Tritó Montseny a càrrec del Sr. Daniel Guinart,  coordinador tècnic del projecte.

18.30 h. Conferència “El tritó del Montseny: de la genètica a la conservació”, a càrrec del Sr. Emilio Valbuena-Ureña, rehabilitador de la fauna del CRFS de Torreferrusa i professor associat de la UAB.

19.30 h. Fi de l’acte.

Posteriorment l’exposició recorrerà entre d'altres indrets, els divuit municipis del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

Més informació: https://lifetritomontseny.eu/


Categories: Montseny, Expos. temporals, Educació ambiental, Dia Europeu dels Parcs, Biodiversitat, fauna, vertebrats, amfibis,

compartir