Montesquiu | Xarxa de Parcs Naturals Jornades tècniques
maig
31
2016


Jornada tècnica - 1a Jornada: Salut i natura des del món local

Jornada tècnica 2015. Autor:Servei de Formació/Diba

Jornada tècnica 2015. Autor:Servei de Formació/Diba

Horari d'inici: 9.30 h.

Lloc: Centre de Recursos. Castell del Montesquiu

Montesquiu

Organitzadors: Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona

Telèfon: 934 049 300

A/e: ds.formacio@diba.cat 

Públic a qui va dirigida l'activitat: Científic/estudiós

Accés: Gratuït

Descripció:

Hi ha cada cop més evidències, des dels àmbits de l'ecologia, la biologia, la medicina, la psicologia ambiental, el disseny del paisatge, la promoció de la salut i la psiquiatria, per mostrar que l'accés a la natura juga un paper vital en la salut humana (malalties cardiovasculars, salut mental, etc.), el benestar i el desenvolupament. Les investigacions indiquen que els éssers humans poden dependre de la natura per a les necessitats psicològiques, emocionals i espirituals que són difícils de satisfer per altres mitjans. Per aquest motiu, de la mateixa manera que la protecció de l'aigua i l'aire són les estratègies per a la promoció de la salut pública, la protecció de paisatges naturals poden ser vistos com una forma poderosa de medicina preventiva.

Els municipis, ciutats i pobles, treballen per promoure una major qualitat de vida dels seus habitants. Per això, en els últims anys s'ha vist el desplegament de programes, projectes i accions de promoció de la salut en l'àmbit municipal. En molts casos aquests estan relacionats amb els espais naturals que, cada cop més, prenen una rellevància social com a espais de salut, tant des del punt de vista físic com psicològic.

Encara hi ha molt que hem d'aprendre, però sabem prou per actuar. Ara és el moment de començar a aprofitar els beneficis del contacte amb la naturalesa. En la jornada que aquí es presenta es proposen per aprendre a fer-ho.

Requisits activitat:

Aquesta jornada s'adreça especialment a responsables polítics i tècnics dels ajuntaments, de consells comarcals i de consorcis i a tots els tècnics que treballin per a la gestió del territori, medi natural, zones rurals, verd urbà, etc.

La jornada és oberta a qualsevol persona que estigui interessada en la temàtica.

Període d'inscripció: Fins el 22 de maig de 2016 (inclòs) Places: 70

Més informació: http://www.diba.cat/web/cjs/inici/-/cjs/2491


Categories: Montesquiu, Xarxa de Parcs Naturals, Jornades tècniques,

compartir