CAESEN

Equipaments

Navegació

Marina

Ecometròpoli (equipament municipal)

Ecometròpoli és el centre d'educació ambiental de Santa Coloma de Gramenet, un espai dedicat a compartir coneixements i a fomentar els valors de cura de la natura i de la sostenibilitat urbana. Ubicat al Pavelló Montserrat del Recinte Torribera, i amb un espai cobert de més de 1000 m2, l'objectiu del centre és sensibilitzar a la població colomenca i metropolitana de totes les edats sobre la importància de protegir el medi ambient i difondre la biodiversitat de l'entorn natural de la ciutat.

 

Per tal de millorar l'accessibilitat a les activitats educatives dels alumnes amb discapacitats, aquest equipament s'ha dotat del material inclusiu per a persones amb disminució visual. Els alumnes disposaran d'un mapa de situació i de fitxes de flora i fauna del Parc en braille, amb recursos que inclouen sons i aromes. També disposa de barres direccionals per realitzar rutes per discapacitats visuals acompanyats.

Per a alumnes amb mobilitat reduïda en cadira de rodes, s'ofereix un servei de préstec gratuït de terceres rodes que facilita el desplaçament per pistes al medi natural. El servei s'ha de sol·licitar anticipadament a l'equipament.

 

El centre compta amb una exposició permanent dedicada als diferents ecosistemes de la Serralada de la Marina, un aquari amb els peixos del riu Besòs i diferents espais dedicats a l'educació i la recerca mediambiental.

 

Horari : Hivern (de l'1/12 al 15/03) de dilluns a divendres, de 9 a 14 h. Estiu (del 16/03 al 30/11) de dilluns a divendres de 9 a 14 h; dissabtes i diumenges, de 10 a 13 h. Nadal, Setmana Santa i Agost, tancat. Darrera setmana de juliol i primera quinzena de setembre, tancat per manteniment
Adreça postal:
Ecometropoli Recinte Torribera (pavelló Montserrat)
Carrer Prat de la Riba, 171
08921 Santa Coloma de Gramenent
Tel. 618 007 230
A/e: ecometropoli@gramenet.cat
Web: https://www.gramenet.cat/ajuntament/arees-municipals/medi-ambient/ecometropoli/

interest

Mapa de la Xarxa

Mapa de la Xarxa