CAESEN

Parc del Garraf

Navegació

Projecte Espigalls del Garraf


El Parc del Garraf està impulsant la recuperació de diversos conreus que antigament formaven part de l'activitat agrícola i econòmica dels habitants d'aquest territori. Un d'aquests productes locals es la col brotonera i espigall, un vegetal que s’està reintroduint al mercat com a producte culinari i d’alt valor nutricional. El projecte de recuperació de l’espigall al Parc del Garraf s'emmarca dins del conveni de col·laboració de la Diputació de Barcelona amb la Fundació Miquel Agustí, un equip de recerca al servei del sector agrícola vinculada a la Universitat Politècnica de Catalunya, juntament amb NODE Garraf, l’Ajuntament d’Olivella i l’Associació d’Espigalls del Garraf.

L’objectiu és aconseguir una DO Espigall del Garraf per vincular-lo al territori i donar-li la projecció necessària per a la seva producció i comercialització. En aquest aspecte, és important consolidar l’agricultura dins el Parc del Garraf per passar a definir i promocionar la nova varietat d’espigall i trobar la implicació del sector de la gastronomia.

Els espigalls i els brotons són els brots que surten de l’axil·la de les fulles de la col brotonera. Es distingeixen per la seva morfologia i per aparèixer en moments diferents del cicle de la planta, tot i que molt sovint s’utilitza la paraula espigall per denominar ambdues formes.

Tota la informació del projecte la trobareu en la web Espigalls del Garraf.