Collserola
Un premi que posa en valor les tasques de coordinació i col·laboració entre el cos de Bombers i el Consorci dins el programa de prevenció dels incendis forestals al Parc Natural

Bombers de Barcelona reconeixen la tasca realitzada pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

$urlFileEntry

Lliurament del premi. Autor: Ajuntament de Barcelona

02/04/2020

Anualment, i en el marc de celebració del patró dels bombers, el cos reconeix les entitats que col·laboren cedint espais i materials per reforçar la formació del col·lectiu. Enguany, les tres plaques de reconeixement del cos de Bombers han estat lliurades a l’Autoritat Portuària de Barcelona, a Transports Metropolitans de Barcelona i al Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.

L’acte de lliurament, realitzat el 6 de març al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle; Maite Casado, gerent de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament, i Sebastià Massagué, director del cos de Bombers de l’Ajuntament de Barcelona.

Reconeixements com aquest reconeixen la tasca que es desenvolupa des del Consorci en matèria de prevenció i detecció d’incendis forestals, un dels programes al qual es destinen més recursos, tant humans com materials.

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola té encomanada la coordinació del Dispositiu de Prevenció d’Incendis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Es basa en un sistema de vigilància i detecció des de tretze punts de vigilància fixes i una central de coordinació que treballa de manera coordinada amb els diferents cossos d’extinció per tal que puguin actuar al més aviat possible en cas de detecció de foc o columna de fum.

Un dels elements importants d’aquest dispositiu és, consegüentment, la coordinació i col·laboració estreta amb els diferents cossos de seguretat. En aquest sentit, just abans de l’inici de la campanya de prevenció activa es realitza una trobada de treball en què participen tots els cossos de seguretat per avaluar l’any anterior i preparar el dispositiu anual. A més, durant la campanya activa, setmanalment els coordinadors del dispositius es reuneixen amb els cossos d’extinció (Bombers de Barcelona i de la Generalitat) per avaluar la situació i valorar les accions a portar a terme.

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC)

Categoria: Collserola, Prevenció incendis, Oficina Tècnica de Prevenció d'Incendis, Biodiversitat, Hidrologia, Meteorologia, Atmosfera, flora, hàbitats, Normativa, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Diputació de Barcelona, ODS,