Foix
Inscripcions com a ponents fins al 17 de maig

Inscripcions obertes per a la V Trobada d'Estudiosos del Foix

$urlFileEntry

Imatge de la V Trobada. Autor: Vicenç Lara Bujaldón

21/02/2020

El proper dimarts 16 de juny, tindrà lloc la V Trobada d'Estudiosos del Foix al Molí del Foix. Centre d’Interpretació Històrica i Natural. Durant la jornada es presentaran estudis, actuacions i recerques fetes a l’entorn del riu Foix i la seva conca durant els darrers quatre anys, temps transcorregut des de la darrera Trobada, celebrada a Clariana (Castellet i la Gornal) el 2016.

Durant els setze anys en què s’han anat celebrant aquestes trobades, s'ha pogut constatar l’efecte positiu de la protecció d’aquest entorn natural i cultural. La situació del Parc del Foix, receptor principal d’actuacions positives i negatives en aquesta conca fluvial, el fa el lloc més indicat per valorar-ne l’estat de salut. Malgrat ser una conca situada en una comarca primordialment agrícola i industrial, l’evolució positiva dels indicadors ecològics i ambientals demostren que la conservació i la sostenibilitat són compatibles amb el desenvolupament social i econòmic del territori.

Bona part d’aquest èxit ha estat possible, precisament, gràcies a la suma d’estudis i recerques que es duen a terme des de diferents àmbits de la ciència i la cultura ja que, si bé el seguiment del patrimoni natural és bàsic en un espai natural protegit i el seu entorn geogràfic, el patrimoni cultural també ha ocupat bona part dels esforços en la gestió d’aquest espai.

Tant si feu investigació en una institució acadèmica o de recerca, com si sou membres d’una entitat o ho feu a títol particular, us animem a presentar una comunicació amb els resultats dels vostres treballs. El període d’inscripció per als ponents finalitza el 17 de maig. La posada en comú de coneixements i la divulgació que se’n derivi seran molt importants per a la consolidació i conservació d’aquest espai natural.

Els treballs presentats en les comunicacions, si els autors així ho desitgen, formaran part d’una publicació editada per la Diputació de Barcelona, tal com ja s’ha fet en les edicions anteriors.

Programa

El programa estarà disponible uns dies abans de la V Trobada d'Estudiosos del Foix.

Inscripcions

La jornada és gratuïta. Per raons organitzatives, les persones interessades a assistir-hi, ja sigui com a oients o com a ponents, hauran de formalitzar la inscripció corresponent.

· Formulari d'inscripció per a ponents (fins al 17 de maig).

· Formulari d'inscripció per a oients.

Secretaria de la trobada

Secció de Divulgació i Comunicació de la Gerència de Serveis d’Espais Naturals. Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals. Diputació de Barcelona (c. Comte d'Urgell, 187, 3a planta). Telèfon: 934 022 843 - A/e: jornadesparcs@diba.cat.

Per a consultes relacionades amb la cessió de drets d'autor: oad.prop.intel@diba.cat.

Per a més informació, cliqueu aquí.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Llibres, revistes i CD, Educació ambiental, Foix, Relleu, Paisatge, Biodiversitat, Geologia, Hidrologia, Meteorologia, Atmosfera, algues, fongs, flora, fauna, invertebrats, vertebrats, hàbitats, Educació ambiental, Normativa, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Ponències, Publicacions, ODS,